BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Menderes Nehri o genci vermiyor!

Menderes Nehri'ne düşen çiçeği burnunda damat tüm aramalara rağmen bulunamadı

Abone ol

İzmir'den Denizli'ye aile ziyaretine giderken Büyük Menderes Nehri'ne düşen otomobildeki yeni evli çiftten damat Birol Baskın'ı arama çalışmaları devam ediyor. 

Denizli Afet Acil Durum Müdürlüğü Yönetim Şube Müdür Vekili Doğan Tufan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akıntısı hızlı nehirlerde kaybolan kişilerin 2-3 günde bulunmasının zayıf bir ihtimal olduğunu belirtti.

Olayın yaşandığı yerden itibaren 14 kilometre uzunluktaki alanda, 5 dalgıç ve bot ekibiyle arama yapıldığını söyleyen Tufan, Birol Baskın'ın (19) henüz bulunamadığını ifade etti.

Aydın Afet Acil Durum Müdürlüğü, İzmir Arama Kurtarma Müdürlüğü ve Denizli Belediyesi ekiplerinin desteğiyle bugün de Buharkent Feslek Regülatörüne kadar arama çalışmalarına devam ettiklerini bildiren Tufan, şunları söyledi:

''Baskın'ın Buharkent Feslek Regülatörünü aşmış olabileceğini düşündüğümüz için durum değerlendirmesi yaptık. Değerlendirmemizde aracın çıkarıldığı yerden suyun akış hızına göre saatte 3 kilometre gideceğini düşündüğümüz için Koçarlı ilçesine, suyun akış yönüne göre dar olan yere, ağ attık. Takılan bir şey var mı diye ağı 3-4 saatte bir kontrol ediyoruz, ama şu anda ağa takılan hiçbir şey yok.''

Tufan, yarın sabah da Feslek Regülatörü'nden Koşarlı ilçesine kadar arama yapacaklarını belirtti.

ACILI BABA, KAZA YERİNDEN AYRILMIYOR

Genç damadın babası Ali Baskın da gece gündüz oğlunun kaza yaptığı köprünün başında beklediğini ifade ederek, ''Ben gece gündüz buradayım ve hiç ayrılmıyorum. Bir umut oğlum bulunur diye bekliyorum. Oğlumu sürekli arıyorlar ama henüz bulamadılar'' diye konuştu.

İzmir'den Denizli'ye aile ziyarete giden yeni evli çiftin bulunduğu otomobil, 23 Haziran Perşembe gecesi Sarayköy ilçesi yakınlarında virajı alamayarak Büyük Menderes Nehri'ne düşmüş, Nilay Baskın kurtulmuş, Birol Baskın ise kaybolmuştu.