BIST 10.755
DOLAR 32,24
EURO 34,88
ALTIN 2.424,88
HABER /  GÜNCEL

Kayıp işçinin otomobili barajdan çıktı

Zonguldak'ta kaybolan işçi ve otomobili, barajdan çıktı

Abone ol

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 5 gündür kayıp olan emekli işçi, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) TAŞ'a ait Kızılcapınar mevkisindeki barajdan çıkarılan otomobilinde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, Türkiye Taşkömürü Kurumundan emekli Rasim Meşe (47), 5 gün önce otomobiliyle gezmek amacıyla evinden ayrıldı. Meşe'nin uzun süre eve dönmemesi üzerine çevrede arama başlatan ailesi, baraj çevresinde lastik izlerinin yanı sıra otomobile ait bazı parçalar bulunca durumu jandarmaya bildirdiler.

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, ERDEMİR, Ereğli Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi dalgıçlarının başlattığı arama çalışmalarında otomobilin, barajdaki su seviyesinin yaklaşık 15 metre altında olduğu tespit edildi.

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odasına ait vinçle su seviyesine çıkarılan otomobili inceleyen ekipler, Meşe'nin de araçta olduğunu belirledi.

Meşe'nin cenazesi, Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Araç ise yaklaşık 10 metre yükseklikteki yola çekilerek çıkarıldı.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı olay yerinde, Meşe'nin yakınları sinir krizleri geçirdi, bazıları ise görüntü almak isteyen gazetecilere tepki gösterdi.

Çalışmaları izleyen vatandaşlar ise cep telefonlarıyla fotoğraf ve görüntü çekti.