BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,38
HABER /  DÜNYA

Meliha nine Vizontele Tuuba nın anısını yaşatıyor

Van’ın Gevaş ilçesinde çekimleri yapılan ‘Vizontele Tuuba’ filminde kütüphane olarak kullanılan mekan Meliha Çiftçi isimli ninenin yaşam ala...

Abone ol

Van’ın Gevaş ilçesinde çekimleri yapılan ‘Vizontele Tuuba’ filminde kütüphane olarak kullanılan mekan Meliha Çiftçi isimli ninenin yaşam alanı oldu.
Kütüphane olarak kullanılan yapıyı eve dönüştüren Meliha Çiftçi, eşi öldükten sonra tek başına yaşamını burada sürdürmeye başladı. Kitap raflarına ev eşyalarını yerleştiren Çiftçi, filmde kullanılan televizyonu da evinin bir köşesinde saklıyor. Çiftçi, çekimler sırasında sanatçı Yılmaz Erdoğan’a kütüphane yapılması için arsasını verdiğini, film çekimlerinin bitmesi ve oyuncuların gitmesinin ardından yapıyı ev olarak kullanmaya başladığını söyledi. Film çekimlerinin bitmesinin ardından bu evde yaşamaya başladığını anlatan Çiftçi, "Eşim vefat edince tek başıma kaldım. İlçemize çok sayıda yerli ve yabancı turist geliyor. Binayı ziyarete gelenlerden para almıyorum. Hatta eskiden gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuyordum. Şimdi ekonomik gücüm yok. Zor durumdayım, tek başıma yaşıyorum. Yılmaz Erdoğan’ın bana hediyesi olan bu kütüphaneyi korudum. Tüm set yıkıldı, ama ben burayı koruma altına aldım" diye konuştu.
Gevaş’ta yaşayan vatandaşlar ise, Yılmaz Erdoğan’ın ilçeyle bağını kesmemesini istiyor.
(İHA)