BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,85
ALTIN 2.513,68
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek üniversiteli kıza tecavüzü haklı mı göstermeye çalıştı?

Melih Gökçek'in Yıldırım Beyazıd Üniversitesi'ndeki bir toplantıda bir kız öğrenciyle girdiği polemik "Melih Gökçek tecavüzü haklı göstermeye çalıştı" şeklinde yorumlanmıştı. Gökçek, Fatih Altaylı'ya ne demek istediğini açıkladı.

Abone ol

ESKİ Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı bir söyleşide eski bir tweetini hatırlatıp, tecavüzü haklı göstermeye çalışmakla suçlamış ve Gökçek'le karşılıklı tartışmaya girmişti. O tartışmanın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından Gökçek, "mini etekli, sarhoş kadınlara tecavüz edenleri haklı görüyor" eleştirilerine maruz kaldı. 

TEŞEKKÜR EDİLMELİ İKEN ELEŞTİRİLİYORUM... Bunun üzerine Melih Gökçek, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'yı arayıp he demek istediğini anlattı. Kendisine teşekkür edilmesi gerekirken eleştirilmekten yakındı. Fatih Altaylı, Gökçek'le görüşmesini köşesine taşıdı. İşte o görüşmeden bazı satır başları...

TECAVÜZÜ HAK EDİYOR MUYUZ DİYE SORDU... “O görüntüdeki bir grup üniversite öğrencisi ile yaptığım bir sohbetti. Bir genç kızımız o meşhur pankart üzerinden soru sormaya başladı. İlk iki maddeyi söyledi ve 'Tecavüzü hak ediyor muyuz' diye sordu. Ben de diğer maddeleri de söyle dedim. Onları da söyledi.

BENİM KASTIM BUDUR: Bunun üzerine ben de o cümleyi söyledim. Sakın yanlış anlaşılmasın hak ediyorsun falan demedim. Benim kastım şu. Gece sokağa çıkmışsan, açık saçık giyinmişsen, bir de üzerine sarhoş olmuşsan, biraz da cilveleşmişsen yanındaki adam da şerefsizin biriyse senden faydalanmaya kalkışabilir. Benim kastım budur.

"KENDİLERİNİ KORUMALARI İÇİN SÖYLEDİM... "Ben kızlarımıza kendilerini korumaları için bunları söyledim. Nasihat ettim. Yoksa ne mini eteğe karşıyım, ne başka şeye. Benim belediye başkanlığım döneminde belediyede çalışan mini etekliler vardı. Bir gün de kimseye onu giyme bunu giyme demedim."

VALLİHİ DE BİLLAHİ DE... "Ben kızlara nasihat ettim. Kendi kızım olsa edeceğim gibi. (...) Vallahi de billahi de kızları eleştirme maksadı ile söylemedim. Sadece uyarı maksadı ile söylediğim sözler bunlar. Ben teşekkür beklerken eleştirilere hedef oldum. Anlamadım” dedi.

RONALDO HAKKINDAKİ TECAVÜZ DAVASI... Fatih Altaylı'nın Las Vegas'ta bir kadına tecavüz için yargılandığı davayı hatırlatıp "Yanındaki kadınla diskoya gidiyorlar. Sizin dediğinizin ötesinde cilveleşiyorlar. Odaya çıkıyorlar, soyunuyorlar. Sonra kadın istemem diyor. Ronaldo dinlemiyor ve tecavüzle yargılanıyor. Kadın istemediği zaman zorlamak tecavüzdür. Kıyık kıyafetin, içkinin, cilveleşmenin önemi yok. Kadınlar niye erkeklerden daha dikkatli olmak zorunda olsun" hatırlatması üzerine Gökçek şunları söyledi: 

RONALDO'NUN YAPTIĞI ŞEREFSİZLİK... "Fatih Bey, Ronaldo’nun yaptığı da şerefsizlik. Ama kadın sarhoş olmasa belki de tecavüze uğramazdı. Kurtarırdı kendini. Ortalıkta aşağılık rezil adamlar var. Kızlarımız bunlardan kendini korusun diye konuştum ben."