BIST 9.984
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,66
HABER /  GÜNCEL

Melih Gökçek oyunu kullandı

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökçek de oyunu kullandı.

Abone ol

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Halide Edip Adıvar İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı.

Gökçek, eşi Nevin, oğulları Osman ve Ahmet, gelini Hülya ile kayıtlı olduğu 1189 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa gelerek sıraya girdi.

Bir süre sırada bekleyen Gökçek, vatandaşlarla basın mensupları arasında gerginlik yaşanması üzerine, basın mensuplarının ricası üzerine sıradan çıktı, oyunu kullandı.

Okuldan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, seçimlerin tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyerek, ''İnanıyorum ki hayırlı bir sonuçla yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Melih Gökçek, seçimlere ilişkin yaptırdığı anketin sonuçlarını basın mensupları ile paylaştı.

Bir gazetecinin Çankaya ilçesindeki sonuçları sorması üzerine ''Bakalım bekleyip göreceğiz'' yanıtını verdi.

Gökçek, bir gazetecinin Mansur Yavaş'ın seçimi açık farkla kazanacağı iddiasını hatırlatması üzerine, ''Ben de açık farkla kazanacağımı söyledim. 3 saat sonra kim doğru söylüyor çıkar. Bu kadar net rakamlar vermezdim. Bu dakikadan sonra seçimden ne sonuç çıkarsa herkes razı olacak'' dedi.

Bir başka üzerine Gökçek, pek çok seçim geçirdiğini ancak bu kadar 'çirkin bir seçim süreci' yaşamadığını söyledi.

Bugün cep telefonlarına adaylıktan çekildiği yönünde mesajlar atıldığını belirten, bu kişilerin telefon numaralarını tespit ettirdiklerini ve mahkemeye vereceklerini bildirdi.

Kendisi aleyhinde değişik el ilanları dağıtıldığını anlatan Gökçek, böyle bir çirkinliğin hiç bir seçimde yaşanmadığını iddia etti.

Gökçek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın oy pusularına ilişkin iddiası konusunda da ''Ciddiye almayın. O ciddiye alınacak bir siyasetçi değil. Ciddiye alınmayacak siyasetçi olduğu seçimlerden sonra daha iyi görülecek'' diye konuştu.