BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.432,94
HABER /  GÜNCEL

Meksika: 'El Taliban yakalandı'

Meksika'nın en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından Ivan Velazquez Caballero'nun gözaltına alındığı bildirildi.

Abone ol

Meksika'nın en çok aranan uyuşturucu kaçakçılarından Ivan Velazquez Caballero'nun gözaltına alındığı bildirildi.

Meksika polisi, El Taliban ve Z-50 lakaplarıyla da tanınan Caballero'nun, Zetas adlı şebekenin komutanlarından olduğunu belirtiyor.

Bununla birlikte gözaltına alınan şahsın kimliğinin henüz kesin olarak doğrulanmadığı belirtildi.

San Luis Potosi kentindeki gözaltı, Ivan Velazquez Caballero'nun Zetas şebekesinden ayrılıp rakip uyuşturucu grubu Körfez Karteli'ne katıldığı haberlerini izliyor.

Caballero'nun ABD'ye giden en önemli uyuşturucu kanallarını kontrolü altında tuttuğu ve şebekeyi son derece zalimce yönettiği söyleniyor.

Ivan Velazquez Caballero'nun ele geçirilmesi için 2,3 milyon dolarlık ödül konmuştu.

Polis, Caballero'nun Zetas şebekesinin Zacatecas, Nuevo Leon ve San Luis Potosi eyaletlerindeki lideri olduğunu belirtiyor.

Caballero'nun, şebekenin bir diğer lideri olan ve Z-40 lakabıyla bilinen Miguel Angel Trevino ile mücadele içinde olduğu söyleniyor.

Meksika polisi son dönemde kitlesel ölümlerdeki artışın Zetas grubu içindeki bölünmenin bir sonucu olduğunu düşünüyor.

Ağustos ayında, San Luis Potosi kenti yakınında girişilen ve 14 kişinin öldürüldüğü katliamdan, ölmüş taklidi yaparak sağ çıkmayı başaran bir şahıs, kendisinin de üyesi olduğu Zetas kartelinin ikiye bölündüğünü anlatmıştı.

Pazartesi günü de San Luis Potosi ve Veracruz eyaletlerinde düzenlenen operasyonlarda Zetas şebekesiyle ilişikili olmakla suçlanan 35 polis gözaltına alınmıştı.