BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakan o tabut için böyle tepki gösterdi

Bakan Ertuğrul Günay, Neşet Ertaş’ın tabutundaki yazı için 'bu tür ayrıntılar başka işi olmayan arkadaşlarımızın bulduğu ayrıntılar' mazeretini sundu.

Abone ol

Neşet Ertaş'ın cenazesinde tabutunun üzerindeki büyük harflerle yazılmış Kırşehir Belediyesi yazısı tepki çekmişti. 

İnternethaber.com'un dile getirdiği bu ayıba televizyon kanalları da ana haberlerinde yer vermişler ve Kanal D anchormani Mehmet Ali Birand, "reklam yapacak başka yer bulamadınız mı?" diyerek tepkimize ortak olmuştu. 

Kırşehir Belediyesi ise tepkiler üzerine 'o ayıp' için "''Birileri herhalde ustamızın cenazesinde siyaset yapmak istiyor. Kırşehirliler olarak ustamıza son görevimizi en iyi şekilde 
yapmanın derdi ve telaşı içindeyiz. Başka hiçbir kaygımız yok. Kırşehir Belediyesi'nin bütün tabutları standarttır
" şeklinde açıklama yapmıştı. 

1.20120927153706.jpg
Bugün bir açıklamada cenaze töreniyle bizzat ilgilenen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi. 

BÜYÜTMEYE GEREK YOK

Günay, Neşet Ertaş’ın cenaze töreninde tabutun üzerindeki ‘Kırşehir Belediyesi’ yazısı ve örtünün tabutun üzerini tam örtmemesinin dikkatsizlikten kaynaklandığını ve fazla büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Belediyenin tüm imkanlarını cenaze için seferber ettiğini ifade eden Günay, "Sevgi halesi haline dönüşen bu güzel töreni gölgelemeyelim." dedi.

1.20120927084832.jpg'GALİBA BİR DİKKATSİZLİK'

Bakan Ertuğrul Günay, Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) tarafından Dünya Turizm günü dolayısıyla Akgün Otel’de düzenlenen yemekli toplantının öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin Neşet Ertaş’ın cenazesinde tabutun üzerindeki ‘Kırşehir Belediyesi’ yazısı ve örtünün tabutu tam kapatması ile ilgili eleştirilerin hatırlatması üzerine Günay, “Galiba bir dikkatsizlik arkadaşlar, fazla büyütülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Yani gerçekten sevgili Neşet Ertaş’a milletin her kesiminin ayrımsız ne kadar sahip çıktığını, sevdiğini onu yücelttiğini hep beraber yaşadık. Gereksiz tartışmalarla bence bu güzel töreni, milletin bu sevgi halesi haline gelen güzel töreni gölgelemeyelim.” dedi.

Kırşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirileri de değerlendiren Günay, belediyenin tüm imkanlarını cenaze için seferber ettiğini belirterek, eleştirileri haksız bulduğunu ifade etti. Günay, “Bu arada sanıyorum ki örtünün tümüyle tabutu kavramaması bir dikkatsizlik eseridir.” şeklinde konuştu.

1.20120927153618.jpgBU AYRINTILAR BAŞKA İŞİ OLMAYAN ARKADAŞLARIN BULDUĞU AYRINTILAR

Bir medya mensubunun, tabutun üzerine yapıştırılan üzerinde Neşet Ertaş’ın isminin bulunduğu dosya ile ilgili eleştirileri hatırlatması üzerine Günay, tabutun üzerine her zaman isim yazıldığını söyledi. Sabahın 6’sından akşam 6’ya kadar cenaze ile ilgilendiğini belirten Bakan Günay şöyle konuştu: “Bu tür ayrıntılar demek ki başka işi olmayan arkadaşlarımızın 'acaba nereden eleştirsek? diye arayıp buldukları ayrıntılar. Bence bu ayrıntılarla kamuoyunu meşgul etmeyelim. Millet, sevgili Neşet Ertaş’ı bir kez daha dün yüreğinde yaşattı. Bilmeyenler öğrendi bu vesileyle, bundan sonra daha çok çalınıp dinlenecek. Onun için dosyaya kağıt mı konmuş? Belediyenin ismi mi gözüküyormuş? Bence bunlar ayrıntıdır. O kadar büyük bir sevgi seli vardı ki? Bu kadar büyük sevgi selinin önünde bunlar çakıl taşı bile olmaz.”