BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Mehmetçiğin dikkati Doğu Akdeniz'de faciayı önledi! MSB görüntü paylaşarak duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı, 'Mehmetçiğin dikkati Doğu Akdeniz'de faciayı önledi. Libya açıklarında batmak üzere olan şişme bottaki 97 düzensiz göçmen, bölgede görev yapan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Gaziantep'in girişimi ve Libya Sahil Güvenliğinin müdahalesiyle kurtarıldı' açıklamasını yaptı.

İşte Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama:

Libya açıklarındaki TCG GAZİANTEP fırkateynimizin dikkati, Akdeniz’de bir faciayı önledi. Batmak üzere olan ve içerisinde 97 düzensiz göçmen olduğu tespit edilen lastik bot hemen emniyete alınarak Libya Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirildi.

TCG GAZİANTEP fırkateynimiz göçmenleri yakından takip ederken, TCG GÖKSU fırkateynimizdeki helikopter de batma durumunda kurtarma operasyonu için havalandı. Libya Sahil Güvenlik unsurlarının bölgeye gelmesiyle 97 göçmen kurtarıldı.

Libya açıklarında görev yapan TCG GAZİANTEP fırkateynimiz, bölgede muhtemel can kayıplarının önlenmesine katkı sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yine aynı bölgede TCG GAZİANTEP fırkateynimiz 123 göçmenin daha kurtarılmasına destek sağlamıştı.

Sitene Ekle