BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  GÜNCEL

Mega kente mega bütçe

İstanbul İl Genel Meclisi, İstanbul İl Özel İdaresi'nin 2009 yılı bütçesini 375 milyon YTL olarak onayladı.

Abone ol

Sultanahmet'te bulunan İstanbul İl Genel Meclisi'nde gerçekleştirilen yoğun katılımlı oylamada İstanbul İl Özel İdaresi'nin bütçesi 375 milyon YTL olarak kabul edildi. Toplantıya katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, 2009 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diledi.

Vali Güler, "Birçok ile örnek olabilecek bir çalışmayı ortaya koyduk. Bu başarı burada bulunan herkesindir. Gerçekten de hizmetler çok iyi gerçekleştirildi. Daha iyisi de olabilir elbette ama önemli olan bizim kendi dönemimizde imkânları en güzel kullanarak yaptıklarımızdır." dedi.

İstanbul 2010 Kültür Başkenti projesinin öneminden bahseden Vali Güler, İl Özel İdaresi'nin üzerine de bu konuda büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Bütçede emniyet ve güvenlik için ayrılan payın 1 milyon YTL olduğunu belirten Vali Güler, "Emniyet ve güvenlik çok önemli, bakın desteklerinizle başlatılan MOBESE yabancı ülkelere örnek oldu. Bilgi çağının getirdiği yeniliklerle hizmeti sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Oylama öncesi 2003 yılında günümüze yapılan yatırım ve çalışmalardan bahseden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, 5 yılda eğitime 1,6 milyar YTL kaynak aktarıldığını ve 20 bin 261 derslik ile 847 okulun tamamlandığını kaydetti.

Kaya, "Önce gelecek ve önce öğrenciler dedik, yatırımlarımızın büyük çoğunluğunu eğitime aktardık." diye konuştu.