BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,95
ALTIN 2.448,67
HABER /  DÜNYA

Medvedev Rusya'nın Türkiye'ye yapacaklarını ilan etti

RUSYA savaş uçağının vurulmasının ardından Türkiye'ye ambargo ve yaptırım peşinde. Başbakan Dmitriy Medvedev'den bu konuda flaş açıklamalar geldi.

Abone ol

RUSYA'dan arka arkaya sert mesajlar geliyor. Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesini bir 'saldırganlık eylemi' ve 'suç' olarak tanımladı. Medvedev, Türkiye'yle yapılan projeleri tamamen bitirebileceklerini ilan etti.
 
Rusya Başbakanı Medvedev, Türkiye'nin uçaklarını vurmasını 'saldırgan eylem' olarak niteledi ve hükümete ekonomik ve insani alanda önlemler alınması yönünde talimat verdiğini açıkladı.

''Bu suça karşılık olarak askeri ve diplomatik önlemler aldık. Böyle önlemler almaya devam edeceğiz'' diyen Medvedev, yeni önlemler kapsamında bazı ortak yatırım projelerinin durdurulabileceğini söyledi.

TÜRK ŞİRKETLERİNE YAPTIRIM

Medvedev, önlemler kapsamında Türk şirketlerinin faaliyetlerine sınırlama getirilebileceğini, Türkiye'den gıda ithalatının kısıtlanabileceğini, yatırım görüşmelerinin sonlandırılabileceğini ve gümrük vergileriyle ilgili yeni düzenlemeler yapılabileceğini de ekledi.

DONDURABİLİR YA DA TAMAMEN BİTİREBİLİRİZ

Medvedev, ''Türkiye ile yüksek bir güven seviyesiyle üzerinde işbirliği yapılan yatırım projeleri dondurulabilir ya da tamamen sonlandırılabilir'' ifadelerini de kullandı. Medvedev 'tamamen bitirebiliriz' dediği projelerin neler olduğunu söylemedi.