BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Meclis'teki kavga pahalıya patlayacak!

İNGİLTERE'de yayınlanan Guardian gazetesi, dün Meclis'te AK Parti ve HDP'li vekillerin kavgasını bugünkü sayfalarına taşıdı. Gazete kavga nedeniyle Türkiye'nin vizesiz Avrupa sürecini geciktireceğini yazdı.

Abone ol

Meclis Anayasa Komisyonu'nunda AK Parti ile HDP'li milletvekilleri arasında çıkan yumruklu kavga Türkiye'ye pahalıya patlayacak. 

Guardian gazetesi, TBMM'de AKP ve HDP'li milletvekilleri arasında yaşanan kavganın Türkiye ile AB arasındaki vize serbestliği konusundaki anlaşmanın sonuçlanmasını uzatacağını yazdı.

SON TARİHİ KAÇIRACAK

Guardian, kavga nedeniyle Meclis'in Pazartesi gününe kadar anayasa değişikliği teklifine ilişkin görüşmelere ara verdiğini, bunun vize anlaşması konusunda son tarihin kaçmasına neden olacağını belirtiyor.

Gazete, Türk tarafının bu konuda yükümlülüklerinin büyük bölümünü yerine getirdiğini söylediğini ancak AB tarafının böyle düşünmediğini aktarıyor.

Guardian, Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın dünkü sözlerinin de anlaşmaya varılmasını geciktireceğinin işareti olduğunu belirtiyor.

Timmermans dünkü açıklamada vize serbestliği konusunda Türkiye'den istedikleri şartların yumuşatılmayacağını belirtmiş ve "Sorumluluk Türkiye'nin üzerinde" demişti.