BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Meclis'te vekillerin Haberal düellosu

TBMM'de çocukların attığı taş Haberal'a kadar geldi. Meclis'te iktidar ile muhalefet arasında Haberal düellosu yaşandı.

Abone ol

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Mehmet Haberal'ın da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay gibi cezaevinde olduğu için babasının cenazesine gidemediğini belirtti. Uzunırmak'ın bu sözlerine cevap ise AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ'dan geldi.

TBMM Genel Kurulunda, ''Temel Kanun'' olarak ele alınan Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı üzerinde verilen önergelerle ilgili görüşmeler sürüyor.

MHP'li Uzunırmak, tasarıyla ilgili ''taş atan çocuklar'' değil, ''taş attırılan çocuklar'' ifadesinin daha doğru olduğunu belirtti. Uzunırmak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir gün ay, terziye gitmiş ve elbise diktirmek istemiş, ancak terzi, 'ayın başında hilal, ortasında yarım ay, sonunda dolunay oluyorsun, senin hangi haline göre dikeceğim' diyerek dikmek istememiş. Sayın Başbakan da ay başında hilal, ortasında yarım ay, sonunda dolunay... Bir bakıyorsun Sayın Başbakan, Yahudi kipasını giymiş oraya mesaj, bir bakıyorsunuz 'one minute' diyor başkalarına mesaj veriyor. Bir bakıyorsunuz Ertuğrul Günay'ın, 12 Eylül'de, babasının cenazesine gidemediğini, 12 Eylül'den hesap sorulacağını söylüyor. Bir bakıyorsunuz 8 yıldır iktidar olduğu Türkiye'de üniversite rektörü Mehmet Haberal, aynı şekilde babasının cenazene gidemiyor. Bir yandan 12 Eylül zindanlarında işkencelerle ölenleri istismar ediyorsun, öbür yandan senin yönetimde Engin Ceber işkencehanelerde ölüyor. Bir bakıyorsun ülkücüleri istismar ediyorsun. Sayın Başbakan, anayasa değişikliğine gelinceye kadar Mustafa Pehlivanoğlu'nun hangi gün rahmetli olduğunu biliyor musun, bir Fatiha okudun mu? Ülkücülerin karşısına çıkmış, avukat cüppesi giymeye çalışıyorsun. Ülkücüler olarak sana vekalet vermedik Recep Tayyip Erdoğan, senin avukatlığına ihtiyacımız yok. ''

''ÜNİVERSİTEDE DERS VERDİĞİ İÇİN DEĞİL''

Sataşma olduğu gerekçesiyle kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Başbakan'a çatarak prim yapmaya çalışanların, bugüne kadar prim yapamadığını söyledi.

Ne Mustafa Pehlivanoğlu'nu ne de idam sehpalarında, hukuksuz yargılananlara kurban gidenleri istismar ettiklerini kaydeden Bozdağ, Pehlivanoğlu deyip, onu asanlarla beraber olmadıklarını, onların anayasalarını ve hukuklarını savunmadıklarını kaydetti.

Bozdağ, ''Sayın Mehmet Haberal, darbecilerin içeri koyduğu birşey değil. Bu ülkede demokrasinin, hukukun, anayasal düzenin işleyişine, hukuk dışı yollarla müdahale etme gayreti içerisinde olduğu için bu ülkenin cumhuriyet savcıları tarafından soruşturuluyor, yargıçlar tarafından tutuklanma kararı veriliyor. Yoksa üniversitede ders verdiği, ameliyat yaptığı için değil. Birbirinden ayırmak lazım. Bu ülkenin demokrasisine, hukukuna, milli iradesine kast ettiği için iddianame düzenleniyor. Ertuğrul Günay'da ise darbe yapılmış, demokrasi rafa kaldırılmış Meclis kapatılmış, Türkeş, Erbakan, Ecevit tutuklanmış, o dönemle bunu karıştırmamak lazım'' diye konuştu.

Tasarının görüşmeleri 3. madde üzerinden devam ediyor.