BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Mecliste satılık böbrek sorusu!

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan Ekonomi Bakanı'na böbreğini satmak zorunda kalan vatandaşları sordu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Türkkan'ın konu ile ilgili açıklaması ve Ekonomi Bakanı'na sorduğu sorular şöyle:

Ekonomik sıkıntı çeken ve artık başka çaresi olmadığını düşünen vatandaşlar, başta böbrek olmak üzere organlarını satışa çıkarmış, geçimini sağlamak için sağlığını hiçe sayarak organlarını sattığını duyurmaktadır. Ancak bu yolla biraz olsun rahatlayacağını düşünen insanlarımızın sayısı son dönemde iyice çoğalmış, en son “www.vitrin.gen.tr” internet adresinde “Acil böbreğimi ya da karaciğerimi satmak istiyorum.” “İzmir’den satılık böbrek “ “Satılık taze böbrek, maddi sıkıntım yüzünden satıyorum.” gibi ilanlar veren dar boğazdaki vatandaşlar kişisel bazı bilgilerini ve iletişim numaralarını paylaşarak organlarına alıcı beklemektedir.

Bu nedenle;

1-Başta böbrek olmak üzere organlarını satışa çıkaran, ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarımızın durumu hakkında düşünceleriniz nelerdir?

2-Bir taraftan Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda “Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir arttı.” denirken diğer taraftan vatandaşın böbreğini satılığa çıkarması tezatlık oluşturan bir durum değil midir?

3-Halkı yaşamak için başka çaresi olmadığının bir göstergesi olan bu duruma iten sebep ya da sebepler hakkında araştırma yapılması düşünülmekte midir?

4-Ekonomik anlamda sıkıntı çeken vatandaşların yaşamasını sağlayan organlarını satmaması ve sıkıntılarının giderilmesi amacıyla ne gibi çalışma ve önerileriniz olacaktır?