BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Meclis’te başörtüsü tartışması

TBMM Genel Kurulu’nda, bazı AK Partili vekillerin başörtüsüyle Genel Kurul’a gelmeleriyle ilgili tartışma yaşandı. <br/>AK Parti Grubu’nun G...

Abone ol

TBMM Genel Kurulu’nda, bazı AK Partili vekillerin başörtüsüyle Genel Kurul’a gelmeleriyle ilgili tartışma yaşandı.
AK Parti Grubu’nun Genel Kurul gündemi ve çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin önerisinin görüşülmesinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti’nin başörtüsüyle ilgili izlediği politikaları eleştirdi. AK Parti’nin elinden bu silahı alacaklarını ve mağdur görüntüsü vermelerine müsaade etmeyeceklerini belirten İnce, “Önemli olan bu meclisin itibarını kurtarmaktır. Onurunu kurtarmaktır. Önemli olan yolsuzluktur, hırsızlıktır, yetim hakkı yemektir, din istismarcılığı yapmaktır, seçim yaklaşınca din istismarı yapmaktır. Sayıştay raporları gelmemişse bu meclise hakaret yapılmıştır” diye konuştu.
AK Parti sıralarından gelen tepkilere rağmen eleştirilerini sürdüren İnce, “Bu zamana kadar bir kere bile gelip bu kürsüde kadın sorunlarını bile anlatmamışsın, açıklama yapıyorsun, ‘temizlendim geldim’ diye. Kapanmayanlar kirli mi? Bir kere olsun kürsüye çıkmamışsın, demek ki sen militanca davranacaksın. Senin derdin Türkiye’nin sorunları değil. Kamu İhale Kanunu yüz kere değiştireceksiniz, şans topunu siz bulacaksınız, beygirleri 7 gün yarıştıracaksınız, iddiayı siz bulacaksınız, Türkiye’de kumarı 7 katına çıkartacaksınız, ama takmışsınız bir yerlere oradan siyasi sembolleri, dini sembollerle karıştırarak millete istismar edip onların oyunu almak istiyorsunuz” şeklinde konuştu.
Konuşmasından sonra AK Parti sıralarına dönen İnce, “Gel seni belediye meclisine alacağım” ifadelerini kullandı.
İnce’nin eleştirilerinin ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, “Kadın üzerinden, din üzerinden ve din üzerinden siyaset yapmayı artık bırakın. Hac vazifesini yerine getiren arkadaşlarımızın bir kısmı bundan sonraki hayatlarında başörtüsü kullanmaya karar vermişler. Bu konularda izin ve icazet olmaz. Kendi vicdanlarıyla verdikleri kararla bundan sonraki hayatlarını böyle devam ettirme kararı almışlar. Biz buna saygı duyarız. Bizler kendilerine burada hoş geldiniz deriz ve burada çalışmalarına devam ederler” açıklamasını yaptı.