BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.428,91
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Meclisi neden Meral Akşener yönetmedi?

4 bakan hakkındaki fezlekeler nedeniyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulunu neden Meral Akşener yönetmedi?

Abone ol

4 bakan hakkındaki fezlekeler nedeniyle ün olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurul oturumunu mevcut çizelgeye göre Meral Akşener'in yönetmesi gerekiyordu, peki neden Sadık Yakut yönetti?

Bu soruya cevap veren Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul milletvekili Meral Akşener, kendisine "Meclis Başkanı'nın öyle taktir ettiğini" söylediklerini anlattı. 

BAŞKAN ÖYLE TAKTİR ETTİ DEDİLER

Akşener, daha sonra bir gazetecinin 4 bakan hakkındaki fezlekeler nedeniyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulunu kendisinin yönetmemesiyle ilgili soru üzerine, Meclis Başkanvekillerinin görevlendirilmelerinin, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in görevlendirmesi, kanunlar, kararnameler ve genel sekreterliğin birlikte düzenlediğini belirtti.

TBMM Başkanvekilliği kendisinin dördüncü sırada olduğunu ifade eden Akşener, şunları söyledi:

BİR GÜNLÜK GÖREVLENDİRME 

"İlk iki sırada AK Partili başkanvekilleri, üçüncü sırada Güldal Mumcu ve dördüncü sırada ben varım. Meclis kapanmadan önce son oturumu sayın Güldal Mumcu yönetmişti. Doğal olarak sıra bendeydi. Fakat basına verilen bilgi açısından söylüyorum. Bu özel Cumhuriyet Halk Partisi'nin davetiyle olağanüstü bir toplantı olduğu için bir günlük bir görevlendirme yapıldığı bana söylendi. Sayın Sadık Yakut'un görevlendirilmesinin taktir edildiği söylendi. Gelecek meclis açıldığında, ben yöneteceğim. Sıra benimdi ama olağanüstü bir çağrı ile gelindiği için bana başkanın böyle taktir ettiği söylendi."

Akşener, "Özellikle böylesine hassas bir konuda kasıtlı yapıldığına inanıyor musunuz?" şeklindeki soruya ise "Ben niyet okuması yapamam ama grup başkanvekilleri bu konuda itiraz ettiler. Sonuçta biz yönetmeye devam edeceğiz. Sistem de devam edecek. Onun için ben bu konuda yorum yapmam" diye konuştu.

"Daha önce böyle bir örnek uygulama var mı?" şeklindeki bir başka soruyu ise Akşener, şöyle yanıtladı:

"Daha yoğun geçen kanunları benim yöneteceğim, problemli oturumları benim yönetmemden yana bir tercih oluyordu. Başörtülü milletvekillerinin başörtüsüyle mecliste görev yapabilmeleri ile ilgili bir günü ben yönetmiştim. Problemli alanlarda benimle de yönetim oluyordu. Bu bir yolsuzluk soruşturmasının fezlekeleri, bu nedenle böyle bir taktir görülmüş. Bu konuda bir şey diyemeyeceğim."