BIST 10.259
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,12
HABER /  GÜNCEL

Meclis tatile girdi vekil rahatladı

AKP hakkındaki kapatma davasında kararını vermesinin ardından, Meclis dün tatile girdi.

Abone ol Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kapatma davasında kararını vermesinin ardından, Türkiye Büyük Millet Meclisi de dün yoğun bir mesainin ardından tatile girdi. Temmuz ayı boyunca fazla mesai yapan Meclis’in 2. yasama yılında çıkardığı son yasa, Elektronik Haberleşme Kanunu oldu.

Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkında verdiği "kapatmama" kararının ardından dün Meclis de tatile girmek için fazla mesai yaptı. AKP’nin öncelikli olarak belirlediği tasarı ve teklifler konusunda muhalefetle uzlaşma sağlaması ise bir günde 7 tasarı ve teklifin yasalaşmasını sağladı. Dün saat 13.00’de mesaisine başlayan Meclis Genel Kurulu, gece saat 01.30’e kadar neredeyse aralıksız çalıştı.

13 SAATLİK YOĞUN MESAİ
13 saat süren yoğun mesainin ardından iktidar ve muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri, milletvekillerine teşekkür etti ve iyi tatiller diledi. Muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri 2. yasama yılının son gününde yine eleştiri oklarını iktidara yönelterek, iktidarı Meclis içtüzüğünü ihlal etmekle suçladılar.
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bir yasama yılının bu şekilde sonuçlanmasının hoş olmadığını belirterek, “Ben yine de Parlamentonun kendi üstüne düşen görevi, hükümetin bütün aksaklıklarına rağmen onuruyla
giderdiği kanısındayım" dedi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise, kanunların çıkarılması konusunda uyulması gereken kurallara AKP’nin uymadığını belirtti. Grup Başkanvekillerinin yaptığı konuşmaların ardından da TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, gündemde bulunan konuları görüşmek üzere 1 Ekim 2008 Çarşamba günü toplanmak üzere birleşimi kapattı. 1 Ekim ise Ramazan Bayramı’nın ikinci gününe denk geliyor.