BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Meçhul subayın CD'si konuşuluyor

Cumhurbaşkanı Gül'e cihazların söküldüğü görüntüleri 'meçhul subay'ın gönderdiği ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Muhsin Yazıcı-oğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin söylediği, "Bana video geldi. Baktım ki birileri buzlarda cesetlerle ilgileniyor, birileri diğer taraftan vida söküyor" açıklamasının ardından çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı.

RÜTBELİ ASKERLER

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, BBP eski lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin hafıza cihazını söktüğünü söylediği kişilerin asker kişiler olduğu ortaya çıktı.

CD'de ne var?
CD'deki görüntülerde iki rütbeli asker enkazın başında, ellerindeki malzemelerle birtakım cihazları sökmeye çalışıyor. Kameralardan biri enkazın içinde ceset aranması çalışmasını görüntülerken biri de bir ara helikoptere dönüyor ve bu iki kişiyi kayda alıyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili açıklamaları gündeme oturdu. Herkes o görüntülerin Gül'e nasıl ve kim tarafından ulaştığını merak etti.

Sır perdesi aralanamayan kazayla ilgili gürüntüleri Gül'e ulaştıran meçhul subayın mektubu Zaman gazetesinde yer aldı. Cumhurbaşkanlığı makamına yazılan ve imza taşımayan mektubun ilişiğinde, helikopterin enkazında özel tornavidalarla GPS cihazını söken kişinin görüntüleri yollanmıştı. 

ARKADAŞLARIN VAZİFELERİNİ YAPTIĞINI SANIYORDUM

'Meçhul subay' mektubunda şu ifadeleri kullanıyor: "Devlet Denetleme Kurulu'nun hazırladığı raporun ardından bu görüntüleri yollamaya karar verdim. Daha önce oradaki arkadaşların vazifelerini yaptığını sanıyordum. Fakat kritik cihazların ortadan kaybolduğunu öğrendikten sonra bu görüntüleri size yolladım."

EN KRİTİK CİHAZ

Söz konusu cihazlar, Argus 5000 CE ve SKYMAP IIIC cihazları. Söz konusu donanım, helikopterin uçuş bilgilerini muhafaza ediyor. Hangi noktalar arasında uçtuğunu, irtifa bilgilerini, hızını kayıt altına alıyor.

İLK FOTOĞRAFLARDA VARDI

Enkaz bölgesinde 29 Mart 2009'da Ulaştırma Bakanlığı tarafından oluşturulan Kaza Soruşturma Kurulu'nca çekilen fotoğrafta ARGUS 5000 CE markalı GPS ile SKYMAP IIIC cihazları helikopterin üzerinde bulunduğu görülmüşü. Uzmanlar, kayıp parçaların olayın aydınlatılması açısından önemine değiniyor.

KALDIRILMASI GEREKEN CİHAZ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ne demişti?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, helikopter kazasında can veren Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili çok ilginç açıklamalarda bulundu.       
TIKLAYIN

Bu yöndeki değerlendirmeleri ise şöyle: "Kaza yapan helikopter, eğer herhangi bir hava aracının müdahalesiyle düşürüldüyse ortadan kaldırılması gereken ilk cihazlar bunlardır. Çünkü uçuş bilgilerini muhafaza eder. Helikopterde ani bir alçalma veya yükselme olduysa gösterir."

CİHAZLARI İSİM İSİM SÖKEN BİLİNİYOR

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gül'ün gündeme taşıdığı görüntüleri, kendisinin de izlediğini söyledi. Helikopter için hayatî önem taşıyan GPS cihazlarını sökenlerin görüntülerde yer aldığını belirten Destici, "O gün orada bulunanlar sivil değil resmî personeldi. Helikoptere ilk ulaşan ve cihazları söken personel isim isim biliniyor" açıklamasında bulundu. Destici, sorumluların bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.