BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Mavi Marmara'ya Malezya yardımı

İsrail'in öldürdüğü 9 kişinin ailelerine Malezya'dan bir mektup içinde 5 bin dolarlık yardım geldi.

Abone ol

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan ‘Mavi Marmara’ gemisine yönelik düzenlediği saldırıda yaşamını yitirenlerin yakınlarına Malezya Başbakanı Abdullah Ahmet Badawi’nin eşi tarafından mektup ve 5'er bin dolar yardım çeki gönderildi.

Saldırıda yaşamını yitiren ve Adıyaman’da toprağa verilen Fahri Yaldız’a gönderilen mektup ve yardım çeki de Şanlıurfa’da yaşayan kardeşi Habip Yaldız'a, Vali Nuri Okutan tarafından verildi.

‘Mavi Marmara’ gemisine yönelik İsrail askerleri tarafından 31 Mayıs’ta düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren 9 Türk’ün yakınlarına Malezya Başbakanı Abdullah Ahmet Badawi ve eşi Datin Seri Rosmah Mansor, tarafından taziye mesajı içeren bir mektup ile 5'er bin dolar yardım çeki gönderildi.

MEKTUP TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ ARACILIĞIYLA GELDİ

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da bulunan Türk Büyükelçiliği aracılığı ile gönderilen mektup ve yardım çekleri, saldırıda ölenlerin yakınlarına teslim edilmeye başlandı. İsrail'in saldırısında yaşamını yitiren ve Adıyaman’da toprağa verilen Fahri Yaldız için gönderilen çek, Şanlıurfa’da yaşayan kardeşi Habip Yaldız’a teslim edildi.

Vali Nuri Okutan, makamında ağırladığı Habip Yaldız’a mektup ve çekini teslim ederek, “Bu yardım çekini şehit Fahri Yıldız adına takdim ediyorum. Bu yardımından dolayı ayrıca Malezya Başbakanı ve eşine sizlerin ve Şanlıurfalıların adına teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

YARDIM CAMİYE HİBE EDİLECEK

Çeki teslim alan Fahri Yaldız’ın kardeşi Habip Yaldız ise “Sayın Valimiz, Malezya Başbakanı ve eşi tarafından gönderilen çeki bize teslim etti. Büyük incelik yapmışlar. Biz bu yardımı ağabeyimin ailesinin isteği üzerine hayır kurumlarında değerlendirip, ağabeyimizin yaptırdığı camiye hibe edeceğiz” diye konuştu.