BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Furkan'ın babası konuştu salon ağladı...

Gazze'ye insani yardım taşıyan ''Mavi Marmara'' gemisine düzenlenen saldırıyla ilgili dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Ashknazi dahil 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Abone ol

Gazze'ye insani yardım taşıyan ''Mavi Marmara'' gemisine Akdeniz'in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi'nin yargılanmasına başlandı.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce büyük salonda yapılan duruşmaya sanıklar Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Eliezer Alfred Marom, Amos Yadlin ve Avishay Levi katılmadı.

Bazı mağdur ve müştekiler ile tarafların avukatları hazır bulundu. Ayrıca mahkemenin ara kararı doğrultusunda Arapça, İngilizce ve İbranice tercüman da duruşmada hazır edildi.

Duruşmada, sanıkları İstanbul Barosu tarafından atanan avukat temsil ediyor.

Mahkeme Başkanı Ümit Kaptan, sanıklara gönderilen tebligatın ulaşmadığını bildirdi.

3 YABANCI MAĞDURUN İFADESİ ALINDI

Duruşmada, daha sonra ''Mavi Marmara'' gemisinde bulunmayan ancak diğer gemilerde bulunan 3 yabancı mağdurun ifadesi alındı. Mağdurlar yargılanan sanıklardan şikayetçi olduklarını ve davaya katılmak istediklerini belirtti.

FURKAN'IN BABASI KONUŞTU: ALNINDAN VURULMUŞ VE GÜLÜYORDU!

Duruşmada ifade vermek için kürsüye gelen saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, olayı görmediğini ancak oğlu Furkan ile ilgili bilgi vermek istediğini söyledi.

Ahmet Doğan, uçaktan inmesini beklediği oğlunu göremeyince ''Bana Adli Tıp'ta henüz tespit edilmemiş cesetler olduğunu söylediler. Ben de öyle bir ihtimali düşünmüyordum ancak formalite icabı gittiğim Adli Tıp'ta bana gösterdikleri Furkan'dı. Alnından vurulmuştu ve gülüyordu'' dedi.

Furkan'ın, birine saldırmasının ve şiddet uygulamasının mümkün olmadığını anlatan Doğan, tek amaçlarının ''insanlık dışı ambargonun kırılması ve oradaki insanlara gıda yardımı götürmek'' olduğunu söyledi.

Ahmet Doğan, oğlu Furkan'ı anlatırken salondaki izleyiciler ağladı.

Duruşma, müşteki ve mağdurların ifadesinin alınmasıyla devam ediyor.

basliksiz-1.20121106144718.jpg