BIST 9.911
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.444,68
HABER /  GÜNCEL

Maskeli PKK Münbiç'te kalacak! ABD dün PKK'ya hangi sözü verdi?

TÜRKİYE ile "PKK Münbiç'ten çekilecek" mutabakatı yapan ABD, bugün Münbiç'teki PKK'lılarla bir toplantı yapıp ikiyüzlü politikasını sürdürdü. Toplantı sonrası Askeri Meclis Süzcüsü, "ABD söz verdi Münbiç'te kalacağız" dedi...

Abone ol

TÜRKİYE ve ABD'nin birlikte yönetmek için mutabakata vardıkları Münbiç'ten ABD ikiyüzlülüğünü gösteren haberler gelmeye başladı. Mutabakat gereği YPG'nin danışmanlarını çekmesi için hazırlıklar yapılırken, ABD'li yetkililerle dün akşam saatlerinde bir toplantı yapan PKK'nın ana omurgasını oluşturduğu DSG'ye bağlı Menbiç Askeri Meclisi, kentte kalacağını ve Münbiç'i terketmeyeceklerini açıkladı.

ABD ÜSSÜ'NDE PKK İLE TOPLANTI... Sputnik'e konuşan DSG'ye bağlı Menbiç Askeri Meclisi Komutanı Xelil Bozi, kentten çekilmeyeceklerini söyledi. Menbiç'teki gelişmelerle ilgili dün akşam saatlerinde ABD askerleri ile Menbiç Askeri Meclisi arasında bölgedeki ABD üssünde önemli bir görüşme gerçekleştirildi.

ABD'LİLER PKK'YA NELER ANLATTI?.. Toplantıda ABD'nin Menbiç Askeri Meclisi'ne kentte kalmaları ve kenti korumaları yönünde söz verdiği belirtiliyor. Ayrıca ABD'nin askeri meclise, kentin sivil meclis tarafından yönetileceğini, mevcut yönetimin kenti idare edeceğini ancak yönetime Türkiye'nin önerdiği bazı isimlerin de ekleneceğini söylediği öğrenildi.

PKK'YI GÖLGELEME HAREKATI... Sputnik'e konuşan Menbiç Askeri Meclisi Komutanı Xelil Bozi, Menbiç Askeri Meclisi'nin kentten çıkmayacağını belirterek, kentin korumasının kendilerinde olacağını söyledi. YPG'ye bağlı askeri danışmanların Menbiç'ten çekileceğini aktaran Bozi, DSG güçlerinin ise Menbiç'te bulunmadığını savundu.

ASKERİ MECLİS AÇIKLAMA YAPACAK... Kentte yaşanan gelişmelerle ilgili Menbiç Askeri Meclisi'nin yakın zamanda bir açıklama yapacağını duyuran Bozi, gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını da dile getirdi. Menbiç, 2016'da DSG tarafından IŞİD'in elinden alınmıştı. Güneyde Halep'e 85 kilometre, kuzeyde Cerablus'a 40 kilometre, doğuda Kobani'ye 65, batıda ise El Bab'a 45 kilometre uzaklıkta bulunan kent stratejik öneme sahip.