BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.432,84
HABER /  GÜNCEL

Marmaris'te tur otobüsü devrildi 24 ölü, 10 yaralı görüntüler feci

MARMARİS'te son dakika tur otobüsü devrildi. Feci kazada ölü sayısı her geçen dakika artıyor. Marmaris'teki kazada hayatını kaybeden ve yaralananların isimleri de açıklandı

Abone ol

MARMARİS'te son dakika feci bir kaza meydana geldi.  Kazada minibüste bulunan 24 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı açıklandı. Otobüste bulunanların Anneler Günü etkinliği için İzmir'den yola çıktıkları açıklandı. Öte yandan hayatını kaybeden vatandaşların da kimlikleri belli oldu.

Muğla Valisi yaptığı açıklamada kazada 24 kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını açıkladı. Muğla Valisi Amir Çiçek "Midibüste 34 kişi bulunuyordu" açıklamasında bulundu.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris'teki trafik kazasına ilişkin, "Kazanın nasıl olduğuna ilişkin araştırmalar devam ediyor. Rampalı bir yol. Büyük bir ihtimalle freni patlamış diye düşünüyoruz. Kesin değil. Sürücü vefat etmiştir. Kimlik tespit çalışmaları sürüyor. İzmir Buca'dan çıktı araç Marmaris'e gelecekti. Marmaris'te bir gece kalıp ertesi gün Anneler Günü döneceklerdi. Hafta sonu Anneler Günü için düzenledikleri gezi turu. Bir tur şirketi değil. Ticari araç. Aracın gerekli kontrollerine bakıldı bir sıkıntı görülmedi. 24 kişi kazada hayatını kaybetti. 10 yaralımız var" diye konuştu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan kazada hayatını kaybeden ve ardından cenazeleri Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilen 24 kişinin kimlikleri de belirlendi.

Kazada hayatını kaybeden kişilerin isimleri şöyle: Armağan Sertbaş, Fatma Sevindik, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Nesrin Öksüz, Habil Güler, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü, Selda Altay, Serpil Kaldırımcı, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Melisa Şele, Feray Akın, Zübeyde Çalık, Gülüzar Kılıç, Leman Kılıç, Cemile Sönmez, Münire Güler, Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz ve Sultan Karadağ.

YARALILARIN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Midibüste 34 kişinin bulunduğunu kaydedenm Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada yaralanan  Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ecrin Ökten  (12) ve Bahar Sinur'un Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde, Beyzanur Hano (8) ve Cahide Güler'in Marmaris Devlet Hastanesinde,  Simge Sinur (17) ve 10 aylık Nehir Sertbaş'ın Özel Yücelen Hastanesinde  tedavilerinin sürdüğü, bebeğin hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisini  paylaştı.

"TÜM YÖNLENDİRMELERİ YAPIYORUZ"

Yaralı ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının ulaşabileceği koordinasyon merkezinin oluşturulup oluşturulmadığına ilişkin bir soruya Vali Çiçek, "Tüm hastanelerimizde planlamalar hemen yapıldı. Hastanelerde bir masa kurduk kapıda. Hemen soruşturulabiliyor. Vefat edenlerle ilgili de Adli Tıp'ın olduğu yerde de yönlendirme var. Valiliğimizi de aradıklarında anında hangi hasta nerede söyleniyor. Kimlik belirlemesi olmayanlara ilişkin de yönlendirmemizi yapıyoruz. İzmir'den bir gurup geleceğini biliyoruz. İzmir Valisi ile görüştüm. Burada gerekeni yapacağız. Bunların acısı bizim acımız. Organize var herhangi bir sıkıntı yok. Tüm yönlendirmeleri yapıyoruz. Yaralıların kimlikleri elimizde. Yaralılar tedavi ediliyor. Ama diğerlerinin isimleri yakınları tarafından otopsi sırasında yüzleştirilerek belirtilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında, Muğla- Marmaris karayolunun Sakar Geçidi rampasında meydana geldi. İzmir Buca'dan bu sabah Marmaris gezisi için yola çıkan, kadınlar ve çocukların da bulunduğu grubu taşıyan, şoför Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün iddiaya göre freni boşaldı.

OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Keskin virajların bulunduğu rampada sürücünün kontrolünü yitirdiği midibüs hızla yol almaya başladı. Yolcuların çığlıkları arasında, virajda yaklaşık 20 metreden alt yola uçan midibüs, 35 AL 1645 plakalı otomobilin üzerine düştü. Midibüsten fırlayıp etrafa saçılan ve araç içinde sıkışan 24 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Marmaris Devlet, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildi.

ÇOĞUNLUĞU KADIN VE ÇOCUK

Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Kazanın ardından Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan da bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.

"ARAÇ 2003 MODEL"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de kaza bölgesine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, seyrüseferde olan araçların çok iyi kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti.

Aracın vizesinin olup olmadığının ve kontrollerinin çok iyi yapılmasının önemine işaret eden Gürün, "2003 model bir araçla 30 kişi kapasitesi olan bir araçla 33 kişilik bir yolcu var, şoförle birlikte. Biz Muğla'da kooperatife bağlı araçları dönüşüme tabi tuttuk, yeni araçlar aldık, engelli rampalı araçlar aldık. Bunu yaparken eleştiriler oldu ama şu anda bütün araçların kontrolleri zamanında yapılıyor. Onlar yapılmadığı takdirde sefere izin verilmiyor. Dolayısıyla onlara dikkat etmek lazım. Acı kaybı ortadan kaldıracak hiçbir şey yok. Ama yaşadığımız bu acı tecrübeden, nerede eksik yaptık, ne yapmalıyız ki bir daha böyle olaylarla karşılaşmamalıyız bunları çok iyi çıktı alıp, ilgili bütün kurum, kuruluş, dernek ve hemşehrilerimizin bu konuda dikkatli olması lazım. Seyahate çıkacak yurttaşlarımızın da araçları kontrol etmesi lazım. Araçların yenilenmesi gerekiyor ki bu yollarda eğlenmeye gelenler bu şekilde can yangınıyla aileleri, hepimizi yakmasınlar. Bunlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bu çok acı bir olay, ölümü de geri getirmek mümkün değil maalesef." ifadelerini kullandı.

6 ARAÇLA YOLA ÇIKMIŞLAR

Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun Anneler Günü kapsamında bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere hareket ettikleri öğrenildi.

Turun Murat Ceylan adında bir kişi tarafından organize edildiği, grubun 6 araçla Marmaris'e doğru yola çıktı belirtildi. Gruptaki diğer araçlardan 3'ünün önde, iki aracın da kaza yapan midibüsün arkasından geldiği kaydedildi.

Organizatör Murat Ceylan'ın eşi Nazlı Ceylan'ın da ölenler arasında olduğu, Nazlı Ceylan'ın Aydın Çine'deki molada diğer midibüsten inerek, kaza yapan araca bindiği ifade edildi.

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORLARMIŞ

Yaralıların kaldırıldığı hastanelerden Muğla Tıp Fakültesi Başhekimi Ümit Başar Semiz, "Anneler kutlaması için İzmir'den yola çıkmışlar. Şu an çok yoğun bir tedavi sürecindeyiz. O yüzden çok iletişim kurulamadı. Ama keskin bir dönüş esnasında otobüsün virajı alamadığı ve alt yola düştüğü bilgisi var bizde" diye konuştu. 

Marmaris'te tur otobüsü devrildi ilk görüntüler dehşet