BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.449,10
HABER /  DÜNYA

Marmara’nın göbeğinde öğretmen yok

Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Sansarak köyünde ilkokul öğrencileri 5 gündür öğretmen bekliyor.<br/>İznik’e 16 kilometre mesafede, 780 rakım...

Abone ol

Bursa’nın İznik ilçesine bağlı Sansarak köyünde ilkokul öğrencileri 5 gündür öğretmen bekliyor.
İznik’e 16 kilometre mesafede, 780 rakımlı Sansarak köyünde 620 kişi yaşıyor. Her gün onlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği dünyaca ünlü Sansarak Kanyonunu’na da ev sahipliği yapan köyde öğretmen bulunmuyor. Sansarak köyünde 1 ve 4. sınıfa giden 37 ilköğretim okulu öğrencisi, 5 gündür öğretmensiz ders başı yapıyor. Minik öğrenciler, "Öğretmen istiyoruz" diyerek yetkililere seslendi.
"Çocuklarımıza eğitim verecek öğretmen bulamıyoruz" diyen veliler, yetkililerin bu meseleye eğilmemesinden şikayetçi. Yeni eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğünün atadığı kadrolu öğretmen Halil İbrahim Çolak, köyde bir hafta görev yaptıktan sonra, kendisi gibi öğretmen olan eşi sebebiyle İnegöl’e tayinini çıkarttı. Çolak’ın yerine tayin yapılmayınca öğrenciler 5 gündür öğretmensiz ders başı yapıyor.
Veliler, "Tam iki yıldır doğru düzgün eğitim verilmiyor. Gelen öğretmenler hep sözleşmeli. Gelen, 6 ay kalıp gidiyor. Çocuklarımız kaliteli eğitimden mahrum. Bu yıl kadrolu öğretmen geldi ancak o da 2-3 gün durduktan sonra İnegöl’e tayin oldu. Yetkililerden kadrolu bir öğretmen istiyoruz. Çocuklarımızın geleceklerini karartmasınlar. Lojmanımız var. Okulumuz yeni. Neden öğretmen gelmiyor? Çocuklarımız 20 gün okula gelmediğinde sınıfta bırakılıyor. 4. sınıfa giden bir öğrencinin bir şey bildiği yok. Bunun sebebi kalıcı bir öğretmenin olmayışı" diye tepkilerini dile getirdi.
Köy muhtarı İbrahim Akbaş ise, "5 gündür öğretmen yok. Çocuklar her sabah okula geliyor, öğretmen olmadığını görünce geri dönüyor. Hem çocuklarımız üzgün hem de biz. 5. sınıf öğrencilerimiz taşımalı olarak İznik’te eğitim görüyor ancak oradaki öğretmenler, ’Sizin çocuklarınız 5. sınıfta olmalarına rağmen 1. sınıf eğitimi almaya yeniden başlıyor’ diyor. Bu köyde daimi öğretmen olmamasından kaynaklanıyor. Bu ayıba bir çare bulunmasını istiyoruz. Marmara’nın göbeğindeyiz. Her gün onlarca turist kanyonu ziyaret ediyor. Eğitimdeki sıkıntımızı gördüklerinde hayretlere düşüyorlar" dedi.
(İHA)