BIST 10.278
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.448,03
HABER /  DÜNYA

Kanlı soygunun 6. zanlısı da tutuklandı

Adana’da pompalı tüfekle bir kuyumcuya gelip 4 kilo altın çaldıktan sonra kendilerine engel olmak isteyen baba ve oğlunu öldürüp, 2’si çocuk...

Abone ol

Adana’da pompalı tüfekle bir kuyumcuya gelip 4 kilo altın çaldıktan sonra kendilerine engel olmak isteyen baba ve oğlunu öldürüp, 2’si çocuk 3 kişiyi de yaralayarak kaçan ve onlara yardım ettiği ileri sürülen 7 kişiden 6’ncı zanlı da yakalanarak tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre olay, 26 Ağustos günü Gülpınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerindeki Baygın Kuyumculuk’ta meydana geldi. İddiaya göre, Baygın Kuyumculuk adlı iş yerinin önüne otomobille gelen 3 kişiden kar maskeli 2’si araçtan inerek, kuyumcudan 4 kilo altın alıp kendilerine karşı koyan baba Ali Can Aytaç (48) ile oğlu Mahir Aytaç’ı (16) öldürüp, 2’si çocuk 3 kişiyi yaralayarak kaçtı. Olayın hemen ardından kuyumcuya gelen polis, olayı araştırmaya başladı. Yaklaşık 40 dakika içinde, zanlıların kaçtığı otomobilden olayı çözmeyi başararak soygunu ve cinayeti kimin işlediğini belirleyen polis, kısa bir sürede baba ve oğlu öldüren dahil olaya karıştığı ileri sürülen 5 zanlıyı yakaladı. 2 zanlının bulunması için de her yerde arama yapılmaya başlanırken, polis geçtiğimiz günlerde bir kuyumcuya girip silah doğrultarak altın çalan "Hako" lakaplı A.G.’nin de Dağlıoğlu Mahallesi’nde bir evde saklandığını belirledi. Eve yapılan baskında yakalanan zanlı sorgusunda, kullandığı silahı kırıp suya attığını söyledi. Polis burada yaptığı çalışmada, silahın parçalarını buldu.
A.G. de sorgusunun ardından gönderildiği adliyede tutuklandı.
(İHA)