BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL

Marmara'da faciaya ramak kaldı

Marmara Denizi'nde Sivriada açıklarında bir deniz kazası meydana geldi

Abone ol

Bursa'dan gelen Osmangazi feribotu Marmara denizinde Ro-Ro gemisiyle sürtüştü. Hafif hasar oluşan feribot Yenikapı'ya yanaştı.

Kaza sırasında feribotta bulunan yolculardan raf sistemleri yapan bir şirketin yöneticisi Okan Aras, büyük bir tehlike atlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Mudanya'da saat 07.45'de Osmangazi Feribotuyla Yenikapı'ya doğru hareket ettik. Saat 08.40 sıralarında, yani yolun tam ortalarında uzaktan bir Ro-Ro gemisinin geldiğini gördük. Arkadaşımla birlikte cam kenarında oturuyorduk. Bizim gördüğümüzü kaptan da herhalde gördü ki dümenini kırmaya başladı. Geminin bize çarpacağını anladık. Gemi, feribotun sol ön taraftakı halat bağlama yerine çarptı bizi sağa, gemi sola doğru kaydı. Yaklaşık hem bizim feribot hem Ro-Ro gemisi açıkta kaldı sonra tekrar hareket etti."

KAZADAN HEMEN SONRA BU GÖRÜNTÜLER KAYDEDİLDİ


"5 SANİYE İLE KURTULDUK"

Okan Aras, Ro-Ro gemisinde çok sayıda tır ve kamyon bulunduğunu, içinde yolcu taşıyan feribotla şiddetli bir çarpmasından büyük bir facia yaşanabileceğini belirterek, "Feribotun ön tarafında hasar var. 5 saniye ile kurtuldu. Eğer 5 saniye içinde kaptan gemiyi farketmesiydi, feribot belki de tam ortasından bölünecekti. Birkaç vatandaş fenalaştı ama şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı" dedi.

İDO'NUN AÇIKLAMASI

"Saat 07:30 Güzelyalı - İstanbul seferini yapmakta olan İDO ya ait 830 yolcu ve 150 araç taşıyan Osman Gazi Feribotu ile UND RO-RO ya ait Trieste – Pendik seferini yapan UND EGE gemisi Sivriada' nın 4 mil güneybatısında seyir yaparken sürtünme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı olmazken Osman Gazi Feribotu küçük çapta hasar görmüştür. Her iki gemi de seferlerine devam etmiştir."

YOLCULAR DEHŞET ANLARINI ANLATTI