BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,48
HABER /  GÜNCEL

Mardin'den kahreden haber Derik Kaymakamı şehit oldu

MARDİN'den son dakika haberi geldi. Dün PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Muhammet Safitürk şehit oldu

Abone ol

MARDİN'de dün öğle saatlerinde PKK'lı teröristler kaymakamlık binasına roketatarla saldırmıştı. Derik Kaymakamı dahil 3 kişi yaralanmıştı.

Acı haber bu sabah geldi. Son dakika haberine göre Derik Kaymakamı Muhammet Safitürk şehit oldu.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün, Gaziantep'te tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu bildirdi.

Yerlikaya, ambulans helikopterle Gaziantep'e getirilen Safitürk'ün Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından bu sabah 07.46'da yoğun bakım ünitesinde ebediyete intikal ettiğini belirtti.

Ali Yerlikaya, "Terör saldırısında şehit olan Kaymakamımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum." dedi.

YOĞUN BAKIMDAYDI

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce düzenlenen EYP'li saldırıda Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ağır yaralanmıştı. Kaymamak kaldırıldığı hastanede ameliyat edilmiş ardından yoğun bakıma alınmıştı. Doktorlar beyninde ödem oluşan kaymakamın 5 gün uyutulacağını söylemişlerdi.

KAYYUM OLARAK ATANDI PKK'YA GÖZ AÇTIRMADI

2015'te göreve gelen Safitürk'ün PKK'ya göz açtırmadı ve hendek kazmaların önüne geçmek için yolları asfaltlattı. Kaymakam bu işlem sırasında da işçilerin başında nöbet tuttu. Muhammed Safitürk, geçtiğimiz haftalarda da Derik Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanmıştı.

BABA SAFİTÜRK: VATAN UĞRUNA BEN DE HAZIRIM

Şehit olan Kaymakam Safitürk'ün babası Asım Safitürk, Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde gazetecilere açıklama yaptı.

Terörü lanetleyen ve oğluyla gurur duyduğunu dile getiren Safitürk, "Vatan, uğrunda şehit olan varsa vatandır. Vatan uğruna ben de hazırım. Oğlumu şehadete ulaştıranları Allah'a havale ediyorum, vatan sağ olsun. Allah, vatanımıza ve milletimize yardım eylesin. Allah, terörü destekleyenlerin kendi başlarına bela etsin." diye konuştu.