BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Mardin’de facianın eşiğinden dönüldü

Terör örgütü PKK mensuplarının eylem maksadıyla hazırladığı bomba yüklü 2 araç ve 1 motosiklet ele geçirildi. Valilik konuya ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

MARDİN'de terör örgütü PKK mensuplarına ait sığınakta bulunanlar şoke etti. Ayrıca eylem maksadı ile hazırlanan 2 araç ve bir motosikletin imha edildiği açıklandı.

SIĞINAKTAN ÇIKANLAR ŞOKE ETTİ

İşte Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklama:

Açıklamada, "Nusaybin ilçesi Eskihisar Mahallesi'nde bulunan bölgede 12 Ekim 2016 Çarşamba günü, Mardin İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca icra edilen ‘Şehit Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir Operasyonu’ kapsamında BTÖ unsurlarınca kullanılan 9 sığınak tespit edilmiştir. Sığınaklarda yapılan arama faaliyetlerinde, patlayıcı yapımında kullanılan 50 torba gübre, 15 adet tüp, 9 adet hücum yeleği, 100 metre uzunluğunda kablo, 8 adet dürbün, 5 adet sırt çantası, 32 adet pil, çok sayıda yaşam malzemesi bulunmuştur.

ARAÇLAR İMHA EDİLDİ

Ayrıca bombalı araç eylemlerinde kullanılmak üzere tuzaklanmış vaziyette, 1 adet motosiklet ve 2 adet araç ele geçirilmiştir. Ele geçirilen tuzaklanmış 3 araç ve bulunan malzemeler aynı gün yerinde kontrollü olarak imha edilmiştir" denildi.