BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,13
ALTIN 2.302,01
HABER /  RAMAZAN

Mantarlı tavuk sote nasıl yapılır?

Pratik ve lezzetli bir tarifle güzel bir iftar sofrası kurmak ister misiniz? Mantarlı tavuk sote tarifi güzel bir seçenek olarak sizi bekliyor. İşte günün iftar menüsü ve mantarlı tavuk sote tarifi...

Abone ol

Pratik ve lezzetli yemekler her zaman için ilk önce tercih ettiklerimiz arasında oluyor. Bir yemek kısa surede pişiyor görünümü ve tadı ile de unutulmazlar arasına giriyorsa işte o yemek bizim en favori yemeklerimizden biri olup gönlümüze taht kuruyor.

 İşte bu tarifte tavukla hazırlanan oldukça pratik tariflerden biri. Birçok restaurantta başlangıç  veya garnitür olarak yer alsa da benim için başlı başına bir yemektir mantarlı tavuk sote.

İŞTE İFTAR MENÜSÜ

  • Yayla Çorbası
  • Mantarlı Tavuk Sote
  • Yasemin Pilavı
  • Mercimek Salata
  • Tulumba Tatlısı

Malzemeler

 500 gram tavuk göğsü

 300 gram mantar

1 adet orta boy soğan

3-4 diş sarımsak

2 adet kırmızı biber

2 adet yeşil biber

2 adet domates

Tuz, karabiber , pul biber, köri

 Yapılışı

 Geniş bir tavaya ince doğranmış soğanı, küçük doğradığımız ya da rendelediğimiz  sarımsağı orta ateşte 2-3 dakika soteliyoruz. Yine ince doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri soğanları ile birleştirerek çevirerek biraz ölene kadar pişiyoruz.

 Mantarları iyice yıkayıp ince ince dilimliyoruz. Mantarların renginin kararmamasını istiyorsanız biraz limonlu suda bekletebilirsiniz. Böylelikle mantarlarınız pamuk görünümünde kalmış olur. Tavukları kuşbaşı şeklinde doğruyoruz.  Tavukları ve mantarları soğanlar ile pişen biberlerin üzerine ekliyoruz. Mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekene kadar orta ateşte pişiriyoruz.

Ardından domatesleri de küp küp doğrayıp ve yemeğimize ilave ediyoruz. Damak zevkinize göre baharatları ekliyoruz. Tavanın ya da tencerenin ağzını kapatıp çok az daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz.

 İster tek başına isterseniz makarnanın veya pilavın yanında servis edeceğiniz mantar sotemiz hazır. Afiyet olsun.