BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.419,05
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Mansur Yavaş'ın 'partiyi CHP'leştirdiniz' açıklaması MHP'nin dilinde

CHP ve İYİ Parti'nin Ankara adayı olarak düşündüğü Mansur Yavaş, eski partisi MHP'nin hedefinde. MHP'li Sadir Durmaz, Mansur Yavaş için "MHP'den ayrılırken gerekçesi 'partiyi CHP'leştirdiniz' olmuştu, şimdi CHP'nin adayı olmaya çalışıyor" dedi.

Abone ol

Habertürk'ten Kübra Par, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile konuştu. MHP kökenli Mansur Yavaş, Durmaz'ın hedefindeydi. "Ankara’da, sizin de destekleyeceğiniz eski bakan Mehmet Özhaseki’nin mi şansı daha fazla olur, yoksa CHP-İYİ Parti ortak adayı olarak girerse Mansur Yavaş’ın mı?" sorusuna Durmaz, Yavaş'ın geçmişteki sözünü hatırlatarak yanıt veriyor:

‘MANSUR YAVAŞ MHP’DEN AYRILIRKEN GEREKÇESİ 'PARTİYİ CHP’LİLEŞTİRDİNİZ' OLMUŞTU, ŞİMDİ CHP’NİN ADAYI OLMAYA ÇALIŞIYOR!’
"Mansur Bey’in hiçbir koşulda şansı olmadığını düşünüyorum. Şöhreti kendisinin çok önünde olan bir konuma taşındı. Bizden ayrılırken en önemli gerekçesi, “Partiyi CHP’lileştirdiniz” olmuştu.  Yani “Partiyi CHP’lileştirdiniz” dedi ama şimdi CHP’nin adayı olmaya çalışıyor. Burada CHP’nin acziyeti söz konusu; kendi tabanından, kendi anlayışından aday yapabileceği kimsenin kalmadığı anlaşılıyor. Mansur Bey, “Rozetsiz” diyerek esasında aday olduğu partiyi dışarıda bırakmaya çalışıyor. “Rozetsiz”in tek karşılığı bağımsız aday olmaktır. En iyi rozetsizlik bağımsızlıktır, Mansur Bey de bunu deneyebilir. CHP hakkındaki o değerlendirmesinin yanı sıra, Mansur Bey’e oy vereceklerin, CHP’nin bir taraftan HDP ile arka bahçe siyaseti yürüttüğünü, öbür taraftan da İYİ Parti ile buluştuğunu da bilmesi gerekiyor. Yani her ikisini bu süreçte ortaklaştırmaya çalışıyor. Mansur Bey’in bizim tabanımızdan kesinlikle hiçbir destek görmeyeceğine bütün samimiyetimle inanıyorum."

GÖRÜŞMELER OLUMLU
Durmaz AK Parti MHP görüşmelerine ilişkin, "görüşmeleri bütün iyi niyetimizle sürdürüyoruz. Umut ederiz ki böyle bir sorun yaşamayalım." ifadelerini kullanırken, Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ilgili sözlerini hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti:

"YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE OY ORANI EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ"
"
MHP olarak biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kurulması, yerleşmesi ve kökleşmesi açısından bugüne kadar üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirdik. Bu kez de Cumhur İttifakı iradesi hâkim geldi. 24 Haziran seçimleri sonrasında bizim deyişimizle ‘Zillet’ ittifakını oluşturan partilerin koro halinde sistem değişikliğini dillendirmeleri Türkiye’yi bir krize kaosa, yönetemeyen bir ülke haline dönüştürme riskini barındırıyordu. Türkiye henüz 15 Temmuz darbesinin yıkıcı sonuçlarını bertaraf ediyorken yeniden ‘yönetemeyen bir ülke’ konumuna gelmek ülkemiz açısından telafisi imkânsız zararlar doğurabilir. Sayın Genel Başkanımız 24 Haziran’da ortaya çıkan millet iradesine paralel bir sonucun, yerel seçimlerde de ortaya çıkması gerekliliğine işaret etmişti. Bu konuda haklı çıktı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin tüm kurum ve kurallarıyla kökleşmesi ve yerleşmesi birincil önceliğimiz. Bu zaruret görüşmelerin tekraren devamında önemli bir faktör oldu. İki partinin genel seçimde aldığı yüzde 50’nin üzerindeki oy oranının, bu seçimde de aynı şekilde ittifakın oranı olarak seçime yansıması en büyük beklentimiz…"