BIST 10.046
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.423,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Manisalı öğrenciler Arınç'a mesaj mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu,“Öğrencilere para cezası uygulamasının Manisa’dan başlaması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile fikir ayrılığı içinde olduğu kamuoyuna yansıyan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a verilen bir mesaj mıdır diye sord

Abone ol

CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

“Manisa’da Yarhasanlar Mahallesi’nde oturan ve Manisa Üniversitesi’nde okuyan Eda Sarıoğlu, Filiz Teke ve Raziye Köse isimli kız öğrencilerin kaldığı eve 10 Kasım gecesi saat 01.30 sularında 6 polis tarafından ansızın yapılan baskında evde misafir olan iki erkek arkadaşlarıyla birlikte oturan öğrencilere polisler “Kaç kişi kalıyorsunuz?, “Kızlı-erkekli mi oturuyorsunuz? diye sormuş ve beş öğrenciye de ayrı ayrı 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ‘Çevreyi rahatsız etmek’ maddesinden 88 lira para cezası kesilmiştir.

- Polise özel mülkiyet alanına Mahkeme kararı olmaksızın müdahale etme yetkisi hangi kanunla verilmiştir? - Manisa Valisi halkın devletin valisi olduğunu unutarak, hukuk’u hiçe sayarak öğrencilere cezalar uygulatarak neyi ispatlamaya çalışmaktadır?

- 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile polis güçlerine özel konutlarda para cezası uygulama yetkisi açıkça verilmediği halde polisler, öğrenciler için nasıl olup ta para cezası uygulayabilmişlerdir?

- Öğrenciler bir suç veya kabahat işledikleri şüphesi ile Karakola davet edilerek ifadeleri alınmış ve Savcılığa sevk edilmişler midir?

- Öğrencilere kendilerini savunmaları için avukat tahsis edilmesi hakkı tanınmış mıdır? - Öğrenciler hakkında hangi suç ve kabahat kapsamındaki eylemde bulundukları ispat edilerek Çevreyi rahatsız etmekten para cezası uygulanmıştır?

- Öğrencilerin yaşadığı apartmanda ikamet eden diğer vatandaşlarımızdan kaç tanesi öğrencilerden şikâyetçi olmuşlardır?

- Öğrenciler sadece bir tane ihbar sonucu mu cezalandırılmışlardır? - Öğrencilerin suç işlediklerine Mahkemeler yerine artık Valiler ve görevlendirdikleri polisler mi karar vermeye başlamıştır?

- Mahkemelerin ve Savcılıkların yetkileri ‘’Vali’’ lere ve dolayısıyla polislere mi devredilmiştir?

- Öğrencilere para cezası uygulamasının Manisa dan başlaması Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile fikir ayrılığı içinde olduğu kamuoyuna yansıyan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç a verilen bir mesaj mıdır ?