BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Manisa'da çocuklar ormanı yaktı

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Kurşunlu Kaplıcaları'nın Piknik Alanı mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı

Abone ol

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Kurşunlu Kaplıcaları'nın Piknik Alanı mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Küçük çocukların çakmakla oyun oynadığı sırada çıktığı belirlenen yangın yaklaşık 40 hektarlık alanda etkili oldu. Yanan ormanlık alanda soğutma çalışmaları devam ediyor. Kurşunlu Kaplıcaları Piknik Alanı mevkisinde saat 18.00 sıralarında çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yaklaşık 40 hektar alanda etkili olan yangını söndürme çalışmalarına 4 helikopter, 4 uçak, 35 arazöz, 15 su ikmal aracı, iş makineleri, dozerler, çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda itfaiye aracı ile yer ekipleri katıldı.

Havanın kararması nedeniyle, söndürme çalışmaları karadan yürütülürken kayalık ve sarp bir alandaki yangın rüzgarın etkisiyle şiddetini zaman zaman arttırdı. Küçük çocukların oyun oynarken sebep oldukları yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı. İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, "Yangın kontrol altına alındı. Her tarafta ekiplerimiz var. Çalışmalara uçaklarla da katılacak. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor." dedi.