BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  POLİTİKA

Manisada AK Parti-MHP gerginliği

İstifa edeceği iddialarıyla zor günler yaşayan Başkanın bu kez de elektirikleri kesildi. İşte Manisa'yı karıştıran iddia;

Abone ol

Manisa Belediyesinin beş yıldır ödenmeyen elektirik borçları şehri karıştırdı. Belediyenin ve şehrin bir bölümüne su pompalayan sondaj, kesinti nedeniyle devre dışı kalırken MHP'li Başkan, olanlardan dolayı kendinden önceki yönetimi suçladı. İşte Manisa'yı karıştıran elektirik kesintisi; 

Bugün saat 16.30 sıralarında, Manisa Belediyesi'ne gelen TEDAŞ yetkilileri, beş yıldır ödenmeyen yaklaşık 8 milyon TL'lik elektrik borcu yüzünden kesme işlemi başlattı. Belediye Şantiyesi, Zabıta Müdürlüğü, Sinanbey Medresesi, Karaköy Zabıta Noktası, Belediye Çocuk Merkezi, Hal Binası, Moris Şinasi ve Manolya Meydanı Havuzu, Bozköy Spor Tesisleri, Salı Pazarı Pazar Aydınlatması ve Nikah Salonu ile yaklaşık bin 500 kişinin yaşadığı Adnan Menderes Mahallesi su sondaj motorunun elektrikleri kesildi.

BELEDİYE BAŞKANI İSYANLARDA

Şok gelişme, geçen yerel seçimde, AKP'li Bülent Kar'ı geride bırakıp ipi göğüsleyen Manisa Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün'ü isyan ettirdi. MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar ve Azmi Açıkdil ile belediye meclis üyelerini yanına alan Başkan Ergün, sert bir açıklama yaptı. Ergün, “MHP'yle yerel seçimlerde kazandığımız zaferin ardından siyasi kimliğimizi bir kenara bırakarak Manisa'ya hizmet noktasında hiçbir ayrım gözetmeden hizmet etmeye başladık. Bu çalışmaları yaparken tek amacımız ayrım yapmadan, mahalle ayırmadan, siyasi ayrım gözetmeden doğru hizmet etmek oldu. Manisa'daki birçok mahalleyi kısa sürede ziyaret ederek sorunları yerinde gördük ve yıllardır çözülmeyen birçok sorunu pratik olarak çözdük. Tüm bunlar yapılırken Manisa Belediyesi'nin son günlerde bilinçli olarak zor durumda bırakılmaya çalışıldığına üzülerek şahit olduk ve bu durumu kamuoyu ile paylaşmak istedik. Bugün itibariyle, Manisa Belediyesi'nin son beş yıldır ödenmeyen borçları nedeniyle belediyenin Manisalılara hizmet verdiği birimlerin elektriği TEDAŞ tarafından kesilmiş bulunmaktadır.

Beş yıl süren israf, talan ve usulsüzlükler sonucu dar boğaza sokulan ve koma halinde bırakılan Manisa Belediyesi'nin geçmişe ait elektrik borçları bugün Manisalılara hizmet götürmeye çalışan bizlerin önüne set olarak çekilmiş bulunmaktadır. Beş yıl süresince Manisa Belediyesi'nin kapısına gelip vergi, elektrik borçlarını tahsil etmeyi düşünmeyen kurumlar, MHP'nin yerel seçimlerde Manisa Belediye Başkanlığı'nı kazanması sonrası ne hikmetse alacaklarını toplamak için adeta sıraya girmişlerdir” diye konuştu.

TEDAŞ'A İLGİNÇ TEKLİF

‘Biz bugün borç edebiyatı yapmak için burada değiliz” diyen Ergün, “Biz, Manisa ya hizmet yapıyoruz diye gezinenlerin kamuoyu önünde iyiyi oynayıp asıl niyetlerini nasıl gerçekleştirdiklerini göstermek için buradayız. Siyasi kaygılarımızı bir kenara bıraktık ve hizmet için yola çıktık. Göreve geldiğimizde bugün olduğu gibi iktidarın yolumuza çıkaracakları engelleri biliyorduk. Bunlara rağmen biz bu işe Manisa'ya hizmet aşkı nedeniyle talip olduk” dedi.

Ergün, Manisa Belediyesi Şantiyesi’nden enerji alarak Adnan Menderes Mahallesi'ne su veren sondaj motorlarının elektriğinin de kesildiğini hatırlatırken, TEDAŞ'a ilginç bir çağrıda bulundu. TEDAŞ yetkililerinin yaptıkları işi yarım bırakmadan diğer sondajların da elektriğini kesip kentin suyunu tamamen kesmesini isteyen Başkan Ergün, “Ben buradan TEDAŞ yetkililerine sesleniyorum ve Manisa'ya su veren diğer su motorlarının da elektriğini kesmesini istiyorum. Manisa'nın suyunu nasıl kesecekler hep birlikte izleyeceğiz. Civar illerde ve ilçelerde iktidar partisine mensup belediyelerin elektrik borcunun olup olmadığını da öğrenmek istiyorum” diye konuştu.

Bu arada, suları kesilen mahalle sakinleri de isyan etti. İtfaiye ekipleri kapı kapı gezip içme suyu dağıtmaya başladı. Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kaya, “Bu iki kurum arasındaki davadan vatandaşlar zarar görüyor. 5 yıldır ödemeyen borç bugün mü ödenecek? TEDAŞ 5 yıldır neredeydi?” dedi.

Öte yandan, yaşanabilecek olası gerginlik üzerine, Manisa TEDAŞ İl Müdürlüğü’nün önüne 20 kişilik çevik kuvvet ekibi gönderildi