BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,06
ALTIN 2.470,19
HABER /  DÜNYA

Mandela’yı anma töreninde skandal !

Nelson Mandela için düzenlenen anma töreninde işaret diliyle yapılan çevirinin "uydurma" olduğu öne sürüldü.<br/>Güney Afrika İşitme Engel...

Abone ol

Nelson Mandela için düzenlenen anma töreninde işaret diliyle yapılan çevirinin "uydurma" olduğu öne sürüldü.
Güney Afrika İşitme Engelliler Federasyonu, FNB stadında düzenlenen törende, ABD Başkanı Barack Obama’nın konuşması dahil olmak üzere törenle ilgili detayları canlı yayında çeviren kişinin, işaretleri “uydurduğunu” iddia etti. Federasyon başkanı Bruno Druchen, kimliği açıklanmayan şahsın anlam ifade etmeyen işaretler yaptığını söyledi. İşaret dili uzmanları da, çevirmenin kullandığı dilin ne Güney Afrika ne de Amerikan işaret dili olmadığını belirtiyor.
Dünya İşitme Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Güney Afrikalı Braam Jordaan, çevirmeni izlerken “utanç” duyduğunu söyledi ve çevirmenin hareketlerinin, konuşmadaki cümlelerle hiç bir ilgisi olmadığını söyledi.
Twitter’da yapılan yorumlarda, aynı çevirmenin Güney Afrika’nın iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi’nin bir konferansında da görev aldığı iddia edildi. Afrika Ulusal Kongresi yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.
(İHA)