BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Mancini takımını eleştirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, "Defansta oldukça problemiz var. 10 defans oyuncumuz var ama gol yemeye devam ediyoruz. Bu pr...

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, "Defansta oldukça problemiz var. 10 defans oyuncumuz var ama gol yemeye devam ediyoruz. Bu problemi çözmemiz gerekiyor" dedi.
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçında deplasmanda Real Madrid’e 4-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası iki takımın teknik direktörü açıklamalarda bulundu. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, ilk yarı iyi oynayıp ikinci yarı hatalar yaptıklarını belirterek, "İlk yarıda gerçekten mükemmel oynadık, her şey mükemmeldi. Ama ikinci yarıda ne olduğunu bende anlamadım. İkinci yarıda 4-5 hata yaptık ve bunun bedelini ödedik. Bu hataları yapmamak lazım. Bu şekilde hata yaparsanız Real Madrid gibi takım cezayı keser. Bu basit hataları anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.
10 Aralık Salı günü İstanbul’da oynayacakları Juventus maçının önemine dikkat çeken İtalyan teknik adam, kritik bir maç olduğunu ve taraftarın desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.
Mancini, basın mensuplarının savunma ile ilgili sorduğu soruya ise, "Defansta oldukça problemiz var. 10 defans oyuncumuz var ama gol yemeye devam ediyoruz. Bu problemi çözmemiz gerekiyor. Bir ay boyunca çok daha iyi çalışmamız lazım. Bu tip hatalarla kazanmamız çok zor. Çünkü bu hataların geri dönüşü yok" şeklinde cevap verdi.

REAL MADRID CEPHESİ
Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 16. dakikada gördükleri kırmızı kart sonrası daha cesaretli oynadıklarını vurgulayarak, "İkinci yarıda çok iyi oynadık. 10 kişi oynamak çok kolay değil ama oyuncularım çok çalıştı. Takımdan memnunum" dedi.
Kırmızı kart görerek oyundan atılan Ramos ile ilgili olarak ise Ancelotti, "Ofsayt riskini alması, sırtını kollaması gerekiyordu. Tehlike her zaman arkadadır, önde değil. Kırmızı kart maçı komplike hale getirdi ancak kontrolü ele aldık. Kırmızı kart maçı değiştirdi” diye konuştu.

"GRUPTAN ÇIKACAĞIMIZA İNANIYORUZ"
Karşılaşma sonrası sarı-kırmızılı oyuncu Umut Bulut basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Golcü oyuncu, ilk yarıda iyi oynadıklarını ve ikinci yarıya da iyi başladıklarını belirterek, "Çok basit bir hatadan yediğimiz ikinci golden sonra anlamsız bir şekilde maçı bıraktık mı diyeyim? Konsantre olamadık, bundan dolayı üzgünüz" dedi.
2-1’den sonra Galatasaray’ın maçı çevirebilecek kapasiteye sahip olduğuna değinen Umut Bulut, "İkinci yarıda benim pozisyonum ofsayt değilmiş sanıyorum, o pozisyon gol olsaydı biz 2-1 öne geçecektik ve maçın seyri bizim için daha farklı olacaktı. Gruptan çıkacağımıza inanıyoruz, sadece futbolcular değil hep beraber birlik olmamız lazım, bunu da inşallah Juventus maçında göstereceğiz" yorumunda bulundu.
Umut Bulut, Santiago Barnabeu’da Galatasaray adına ilk gölü atmaktan mutlu olduğunu belirtirken, gol için de; "Rakip 10 kişi kalmışken skoru 1-1’e getiren gol olması açısından da anlamlı oldu" ifadesini kullandı.
Gelen bir soru üzerine takım içinde kimsenin birbiriyle sorunu olmadığını söyleyen golcü oyuncu, "Maç içinde, böyle bir arenada, bu kadar basit hataları yapmamamız lazım, yapınca da cezayı kesiyorlar. İnşallah hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde bu hataları yapmayız" şeklinde konuştu.
(İHA)