BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Manavgat turizminde yatak sayısı 185 bin

Türkiye'nin 'en büyük yatak kapasitesi' unvanına sahip turizm beldesi Manavgat destinasyonunda yatak sayısı 170 binden 185 bine ulaştı.

Abone ol

Her yıl ortalama 4 milyon turistin tatil yaptığı ve 8 milyon turistin günübirlik ziyaret ettiği turizm şehrinde, bir yılda 15 bin yatak artışı olduğu belirtildi.

Antalya'ya gelen 11 milyon turistin yüzde 35'ten fazlası turizm şehrinde konaklıyor.

Turizmciler, turizm şehrinde bir yıl içinde 17 turistik tesisin hizmete girdiğini ve bunun da 15 bin yatağa tekabül ettiğini belirtiyor. Turizmciler, her yıl 10 ile 15 bin yatak artışının bağlı tesislerin dolu olması için sürekli çalışma yapılması gerektiğini söylüyor.

Manavgat-Side Turistik Otelciler Birliği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, turizm şehrinde yatak sayısının bir yıl içinde 15 bin artış göstererek 185 bine ulaştığını bildirdi. Turistik tesis yapımının planlı yapılması taraftarı olduklarını anlatan Barut, bölgeye daha fazla turistin gelmesi ve cazibe merkezi haline gelmesi için turizmin çeşitlendirilmesinin aciliyet arzettiğini kaydetti. Turizm yatırımlarının golf, kongre, sağlık ve spor turizmine kaydırılması gerektiğinin altını çizen Barut, "Bölgemizin sahili çok geniş olduğu için her yıl bir konaklama tesisi yapılıyor. Planlı turizm yapmalıyız. Bunun yerine turizmi 12 aya yayacak alternatif turizme yönelmeliyiz. Yatırımların kongre, sağlık, golf, yayla ve spor turizmine göre yapılması daha yararlı olacaktır." diye konuştu.

Manavgat Kayamakamı Emir Osman Bulgurlu da Türkiye'nin en fazla yıllık yatak artışının olduğu turizm destinasyonunun Manavgat olduğunu söyledi. Yapılan dünya standratlarındaki 5 yıldızlı otellerin bölge destinasyonu Rusya, Kuzey Avrupa ve Avrupa ülkelerinde marka yaptığını belirten Bulgurlu, yapılan konaklama tesislerinin yöre insanının yerli kaynakları ile yapılmasının turizmde kalıcılığı sağladığını kaydetti. Bulgurlu, "Manavgat, Türkiye ve dünyada turizm potansiyeli en yüksek destinasyon bölgesi. Manavgat dünya turizminde marka olduğunu her yönüyle gösterdi. Konaklama tesisleri dünya standartlarında yapıldığı ve gelen konuklar en güzel şekilde ağırladığı için turist memnuniyeti otellerde yüzde 100 oranında. Hedefimiz, Manavgat'ta 5 milyon turist ağırlamak." şeklinde konuştu.

Türkiye'de en fazla yatak artışının Manavgat'ta olduğu bilgisini veren Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı ise bölgeye yılın 365 günü turist gelmesi için deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra Toroslar'da turizm canlılığının oluşmasına yönelik Oymapınar beldesi, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerine sağlık, golf, eko, yayla, butik otel, çiftlik evi, köy turizmi, dağ bisikleti, engelli turisti ağırlama ve botanik turizminin gelişmesine yönelik tesislerin kazandırılmasının, Antalya'ya gelen turistlerin Toroslar'ın doğal güzelliği ile tanıştıracağını kaydetti.