BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,00
ALTIN 2.496,97
HABER /  GÜNCEL

Manavgat alev alev

Antalya'nın Alanya, Kumluca ve Manavgat ilçelerinde çıkan orman yangınları sürüyor

Abone ol

Antalya'nın Alanya, Kumluca ve Manavgat ilçelerinde 8 ayrı noktada çıkan orman yangınlarında yaklaşık 190-200 hektar alan yandı. Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını ise henüz kontrol altına alınmadı ve şu ana kadar 150 hektar alanın yandığı belirtildi.

Bugün nem oranının oldukça düşük olması ile Antalya'nın Alanya ilçesinde 5, Kumluca ilçesinde 2, Manavgat'ın taşağıl köyü yakınlarında 1 ayrı noktada yangın çıktı. Alanya'nın Toslak, Yeşilöz, Keşefli ve Türktaş köyleri Kargıcak beldesine bağlı Asartepe mevkisinde başlayan yangınlar vatandaşlar, köylüler ve Manavgat Orman işletme şefliği ekiplerinin özverili çalışması ile tamamen kontrol altına alınırken, yangında 20 hektarlık makilik ve bozuk orman alanı ile 3 ev yandı.

Kumluca'nın Karacaören bölgesi ve Oymapınar bölgesinde çıkan iki ayrı yangın ise kontrol altına alındı. Oymapınar bölgesinde yaklaşık 17-18 hektar bir alanın yandığı belirtilirken, soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Bunun yanında Alanya ve Kumluca ilçelerinde çıkan yangınların çıktığı saatlerde, Manavgat ilçesinin Beşkonak mevkisi, taşağıl köyü yakınlarında çıkan orman yangını ise henüz kontrol altına alınmadı. Buradaki yangına 9 helikopter ve 7 uçak ile müdahale edildiğini belirten Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çok sayıda iş makinesi ve orman yangını söndürme işçisinin de yangını söndürmek için çalıştığını söyledi.

Yörenin sarp ve havanın rüzgarlı olduğunu belirten yetkililer, müdahale çalışmalarının oldukça zor şartlarda devam ettiğini söyledi. Manavgat'ın taşağıl mevkiinde çıkan yangında 150 hektar alanın yandığı belirtildi.