BIST 10.400
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.399,14
HABER /  GÜNCEL

Maliye Aydın Doğana tarih verdi

Doğan Grubu'nun vergi cezası için yaptığı uzlaşma başvurusuna olumlu cevap veren Maliye, görüşmeleri için tarih belirledi.

Abone ol

Buna göre, uzlaşma görüşmeleri tarihi 27 Kasım'da başlayacak Kurban Bayramı'ndan hemen üç gün öncesine (24 Kasım) verildi.

Uzlaşma görüşmeleri, şirketin incelemeye tabi tutulan 4 şirketle ilgili tutulan 15 Vergi İnceleme Raporu'nun tümü üzerinde yapılacak.

BİR HAFTALIK DEĞERLENDİRME

Edinilen bilgiye göre, yasa gereği mükellefe en az 15 gün öncesinden uzlaşma için randevu verilecek olması nedeniyle, Doğan Grubu'na uzlaşma günü mükellef temsilcisi çağrılarak tebliğ edildi.

KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

Cezanın büyüklüğü ve mükellefin büyük cirolu mükellef grubunda yer alması nedeniyle Gelir İdaresi Başkanı'nın (GİB) başkanlığında, bir başkan yardımcısı ve bir daire başkanından oluşan üç kişilik Merkezi Uzlaştırma Komisyonu'nda görüşülecek. Maliye Bakanlığı yetkilileri, Doğan Grubu'nun büyük cirolu mükellefler grubu içerisinde yer almasından dolayı, randevuyu kendilerinin verdiğini belirttiler. Görüşmelerin aynı gün bitmesi beklenirken, mükellefin Merkezi Uzlaştırma Komisyonu'na gelip, incelemeye konu usulsüzlükler hakkında açıklama yapacağı kaydedildi.

4 ŞİRKETE 15 İNCELEME MASADA

MUK'taki görüşmelerde Grubun incelenen ve vergi cezası kesilen tüm şirketleri uzlaşma görüşmelerinde ele alınacak. Böylece, incelemeye tabi tutulan Doğan TV Holding A.Ş, D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş, Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş ile Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş'nin 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait 10 Ağustos 2009 ve 25 Ağustos 2009 tarihli 15 adet Vergi İnceleme Raporunun tamamı uzlaşmada masaya yatırılacak.