BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Mahkemeden Can Dündar Erdem Gül kararı kararı

Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tahliye talepleri, tutuklamayı sonlandıracak yeni delil olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesinde, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğraflara yer verdikleri gerekçesiyle tutuklanan gazetenin genel yayın yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül'ün tahliye talepleri, tutuklamayı sonlandıracak yeni delil olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Büro temsilcisi Erdem Gül’ün tutukluluğa itiraz taleplerinin reddedilmesinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine tahliye talebinde bulunmuşlardı.

Talebi değerlendiren İstanbul Nöbetçi 6’ıncı sulh Ceza Hakimliği, Dündar ve Gül’ün dosyada tutukluluk halinin sonlandırılmasını gerektirecek yeni bir delil bulunmadığı, delillerin henüz toplanmadığı ve tutuklama kararı veren İstanbul 7’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin kararının usul ve yasalara uygun olduğu gerekçesiyle tahliye talebini reddetti.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Büro Temsilcisi Erdem Gül, MİT Tırlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında “Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme”, “devletin gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “siyasal ve askeri casusluk” suçlarından tutuklanmışlardı.