BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  MEDYA

Mahçupyan: Ak Parti sayesinde dindarlar sekülerleşti

Mahçupyan, dindarların artık çok hızla "kişiselleştiğini" yorumunda bulunurken "Dindar dediğimiz zaman artık tek tip adam yok." yorumunu yaptı.

Abone ol

CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın konuğu olan gazeteci-yazar Etyen Mahçupyan, 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Mahçupyan, dindarların artık çok hızla "kişiselleştiğini" yorumunda bulunurken "Dindar dediğimiz zaman artık tek tip adam yok. Birbirine hiç benzemeyen, belki de aslında beraber yaşaması mümkün olmayan, her ikisi de kendisine dindar Müslüman diyen insanlar var memlekette" yorumunu yaptı.

AK PARTİ İLE DİNDARLAR SEKÜLERLEŞTİ

"AK Parti'nin doğrudan ya da dolaylı olarak yaptığı, ürettiği şeylerden birisi, dindarlar çok hızla kişiselleşiyorlar. Kendi kişisel dindarlıklarını kuruyorlar, cemaaten kopmuyorlar. Cemaatin içindeler ama hepsi kendi dindarlığını kuruyor. Bu da bir tür sekülerleşme demek.

İnsan kendine ben nasıl dindar olmalıyım, ben kimin, benım karakterimin urettiği dindarlık nedir, gündelik hayatımda nasıl uyuşuyor bu soruları soruyor ve kendisi cevaplıyor.

TEK TİP BİR DİNDAR YOK ARTIK

Böyle bir şahıslaşma yaşandığı zamanda o cemaat dediğimiz şey heterojen hale geliyor; yani tep tip adam yok dindar dediğimiz. Birbirine hiç benzemeyen, birlikye yaşaması mümkün olmayan dindar müslümanlar var artık memlekette."