BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.418,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mağdur memurlardan Bakan Çelik'e çağrı

4 Haziran tarihinde yayımlanan kararnameyle görevde olan 4/B'li personele kadro verilirken 1 günle kadroyu kaçıranlar mağdur oldu

Abone ol

Resmi gazetede 4 Haziran tarihinde yayımlanan kararnameyle görevde olan 4/B'li personele kadro verilirken, yerleştirme işlemleri yapılmış ancak görevlendirmeleri henüz yapılmamış personel ise kadro dışı kaldı.

Ataması yapılan ancak görev yazıları yazılmadığı için "gün farkıyla" kadro alamayan memurlar çareyi Faruk Çelik'e çağrıda bulundu:

"Meclis açılır açılmaz bu soruna KHK ile çare bulunmalı. Bakanımız bu sözü vererek  kadroyu kaçıranlara bayram müjdesi vermeli"

Memurlar.net'in haberine göre 4 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 632 sayılı KHK ile, bu tarih itibariyle görevde olan 4/B'li ve 4924'lü personele kadro verildi. Burada iki grup çalışan, kapsama alınmayarak mağdur edildi: Yerleştirme işlemleri 4 Haziran'dan önce yapılmakla birlikte, görevlendirmeleri bu tarihten sonra yapılan, dolaysıyla gün farkıyla kadroyu kaçıran Adalet Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, SHÇEK sözleşmeli personeli ile  Belediye ve il özel idarelerdeki sözleşmeli personel...

GÜN FARKIYLA KADRO KAÇIRILDI

Bu gruptaki personelin yerleştirme işlemi 4 Haziran'dan önce yapılmış ama işlemlerin tekemmül ettirilmesi, 632 sayılı KHK'ya yetişmemesi nedeniyle atanamayanlar Bakan Çelik'e şöyle seslendi:

"KPSS ile yerleştirmesi 632 sayılı KHK'nın yürürlüğü girdiği tarih öncesinde yapılmış olan ancak görevlendirme işlemleri bu tarihe yetişmemiş olan personel de, 632 sayılı KHK'da yer alan hükümlerden yararlanır" şeklindeki maddeyle sorun çözülmeli. Şu açık ki, eğer seçimler olmasaydı, sözleşmeliye kadro KHK'sı bu kadar erken çıkmazdı. Şimdi ise bir seçim süreci yok. Ama önümüz bayram..Bir iki maddelik bir düzenlemeyle, bayram öncesi bu sorunun çözülmesi mümkün. Bunun yapabilecek olan siyasi iradedir. İşin bürokratlara kalması halinde, yapılmamasına yönelik olarak çok fazla neden bulunabilir. Ama olay artık hukukilikten çıkmış ve siyasi bir nitelik kazanmıştır. Bu çerçevede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşerek sorunu çözmelidir.