BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.408,00
HABER /  GÜNCEL

Maganda kurşunu 3 çocuğu yaraladı

İzmir'in Konak ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada ateşlenen saçmalar çevrede bulunan 3 çocuğa isabet etti.

Abone ol

İzmir'in Konak ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada ateşlenen saçmalar çevrede bulunan 3 çocuğa isabet etti.

Çeşitli yerlerinden yaralanan Seher Belten (4), Murat İşler (13) ve Enes Alpağat (8), çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında, 2. Kadriye Mahallesi 687 Sokağın köşesinde meydana geldi. İddiaya göre, Zeynep K. (17) nişanlısı Ahmet E.'den 6 ay önce anlaşmazlık yüzünden ayrıldı. Zeynep K. yaklaşık 10 gündür Mustafa Ç. ile görüştü. Olayı haber alıp oğluna yanlış yapıldığını savunan Ahmet E.'nin babası Kemal E. topladığı 15 kişiyle Mustafa Ç.'nin oturduğu sokağa gitmek için yola çıktı. İddiaya göre elinde pompalı tüfek olan gruptakilerden biri, Mustafa Ç.'yi görünce rastgele ateş açtı. Bu arada silahtan çıkan saçmalar sokakta bisiklete binen Murat İşler'e, arkadalarıyla birlikte sokakta oynayan Enes Alpağat'a ve dedesiyle birlikte kaldırımda oturan Seher Belten'e isabet etti.

Çocuklar olay yerine gelen 112 ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedavisi süren 3 çocuğun da hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Gözlerinin önünde torununa saçma isabet eden Seher Belen'in dedesi Selahattin Demirtaş, olayı şöyle anlattı:

"Bir anda sokağın aşağısından 15 kişilik grup silahlarla yürümeye başladı. Silah sesi ile birlikte torunumun vurulduğunu gördüm. Ben ve torunum ölümden döndük. İki taraf daha önce de kavga etmiş. Artık bu tür olayların bir son bulmasını istiyoruz."

Polis ekipleri, baba Kemal E. ve oğlu Ahmet E. ile birlikte O.E., V.D. ve S.D.'yi gözaltına aldı.