BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,83
ALTIN 2.422,39
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Hak-İş kısa film yarışması ödülleri dağıtıldı

Hak İşçi Sendikaları konfederasyonu (HAK-İŞ)'in 37.kuruluş yıldönümü etkinlikleri tamamlandı.

Abone ol

Hak İşçi Sendikaları konfederasyonu (HAK-İŞ)'in 37. kuruluş yıldönümü etkinlikleri tamamlandı. Kapanış seremonisi çerçevesinde HAK-İŞ tarafından düzenlenen "Emeğe Saygı" kısa film yarışmasının ödül töreni de yapıldı.

Dedeman Otel'de yapılan kapanış seremonisine HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Onursal Başkanı Salim Uslu, Memur-sen Başkanı Ahmet Gündoğdu ve 35 ülkeden 85 sendika lideri, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

HEDEFİMİZ YENİ SENDİKALAR

Program, davetlilere verilen akşam yemeği ile başladı. Yemeğin ardından konuşan HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyon olarak 37. yılı kutladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Yeni sendikaların kurulduğunu ifade eden Arslan, 38.yıla kurulan yeni sendikalarla girmeyi hedeflediklerini ifade etti. HAK-İŞ gibi bir emanetin kendilerine verildiğini, kendilerinin de bu emaneti daha ileri götürmek için çalışacaklarını kaydetti.

SLOGANLI SENDİKACILIK SONA ERDİ

HAK-İŞ Onursal Başkanı Salim Uslu, slogan atarak sendikacılık yapılan dönemin kapandığını, artık Türkiye ve dünyada profesyonelleşme döneminin başladığını, akıl ve bilginin önemin arttığını kaydetti. Uslu, HAK-İŞ'in sendikal hareketin ivme kazanması, işçilerin meslek eğitiminde ilerlemesi için dünyada bulunan diğer sendikal hareketlerle işbirliği yaptığını ifade etti.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Konuşmaların ardından kısa film ödül törenine geçildi. Çeşitli dallarda verilen ödüllerin sahipleri açıklandı. Yarışmada 3.'lük ödülü "Çöp" adlı çalışmasıyla Burak Türten'e, 2.'lik ödülü "FGR" adlı çalışmayla Doğucan Aktaş'a, birincilik ödülü de "Küçük Ayak Büyük Adım" adlı çalışmasıyla Merve Yeğin'e verildi. Necati Çelik özel ödülü ise "Bir insan iki hayat" adlı çalışmasıyla Recep Dere'ye verildi.