BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.422,28
HABER /  DÜNYA

Madde bağımlısı genç camiyi böyle yaktı

Bağcılar’da, madde bağımlı olduğu iddia edilen bir genç, gece yarısı geldiği camiyi ateşe verdi. 100 bin TL’lik zarara neden olan zanlı tutu...

Abone ol

Bağcılar’da, madde bağımlı olduğu iddia edilen bir genç, gece yarısı geldiği camiyi ateşe verdi. 100 bin TL’lik zarara neden olan zanlı tutuklanırken, olay anı güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.
Olay, Mahmutbey Mahallesi’nde yer alan Hicret Camii’nde, 07 Kasım 2013 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, madde bağımlısı olduğu öğrenilen Özcan Ç. (19) saat 02.00’da camiye girerek elindeki yanıcı maddeyle halıları tutuşturdu. Bir süre camide oturan ve alevleri seyreden şüpheli, alevlerin büyümesiyle birlikte olay yerinden ayrıldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine camiye gelen itfaiye ekipleri, alevleri güçlükle söndürdü. Camide, 100 bin TL’lik zarara neden olan eylemin ardından soruşturma başlatan ekipler, ibadethanenin güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Ardından eşkal ve kimlik bilgileri tespit edilen şüpheli kısa sürede yakalandı. Emniyetteki sorgusunda olayı hatırlamadığını iddia eden genç, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderildi.
(İHA)