BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  DÜNYA

Macron, Erdoğan'a teşekkür edecek

Türkiye’den sınır dışı edilen Fransız gazeteci Depardon ile telefonda görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, hem Türk hem de Fransız tarafının yapması gerekeni yaptığını belirterek “Yarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayıp teşekkür edeceğim” dedi..

Abone ol

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde 8 Mayıs’ta gözaltına alınan ve dün Türkiye’den sınırdışı edilen Fransız gazeteci Mathias Depardon’u Paris’te, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un kabine direktörü Patrick Strzoda ile diplomasi danışmanı Philippe Etienne’in de aralarında bulunduğu yetkililer tarafından karşıladı. 

Depardon, basın mensuplarına gözaltına alınması ve sınır dışı edilişine kadarki süreç hakkında bilgi verdi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Macron da Depardon ile telefonda görüştü. Macron’un telefonda konuşurken çekilen görüntüsü kişisel sosyal medya hesabında yayımlandı. Görüntüde Macron, Depardon’a “Biz yapmamız gerekeni yaptık, Erdoğan da yaptı. Yarın kendisini arayıp teşekkür edeceğim” dedi.

Macron, telefon görüşmesinde, fotoğrafçı Depardon’a iade süreciyle ilgili bilgi verdi ve şeffaf bir şekilde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iadesini görüştüğünü kaydetti. “Fransa’ya dönmenizden dolayı çok memnunum” ifadelerini kullanan Macron, Depardon’un Fransa’da mesleğine devam edebileceğini söyledi.