BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
HABER /  DÜNYA

Maç yüzünden mahalle savaş alanına döndü

Erzurum’da iki aile arasında maç izleme meselesi yüzünden çıkan kavgada mahalle adeta savaş alanına döndü. Polis kavgayı ayırabilmek için ta...

Abone ol

Erzurum’da iki aile arasında maç izleme meselesi yüzünden çıkan kavgada mahalle adeta savaş alanına döndü. Polis kavgayı ayırabilmek için tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
Olay, gece saat 02.00 sıralarında Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Gölbaşı semtinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iki aile arasında Fenerbahçe maçını izleme meselesi yüzünden kavga çıktı. Kavganın büyümesinin ardından olay yerine polis ekipleri müdahale etmeye çalıştı. Kavgaya müdahale etmek için olay yerine gelen polis ekiplerine, kavga eden şahıslar taşla saldırmaya başladı. Bunun üzerine kavgayı önlemekte güçlük çeken polis ekipleri, çevik kuvvetten destek istedi. Kısa sürede çok sayıda çevik kuvvet ekipleri olay yerine geldi. Daha sonra olay yerine tomalar ve polis tankları ve zırhlı araç intikal etti. Çevik kuvvet ekipleri kavgayı önleyebilmek için mahallede adeta seferber oldu. Daha sonra iki aile arasında kavganın bitmesinin üzerine şahıslar polis ekiplerine taşlı ve sopalı saldırmaya başladı. Polis ekiplerini kendilerine saldıran şahısları etkisiz hale getirebilmek için mahalle aralarına tazyikli su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Olayın geçtiği mahalle adeta savaş alanına dönerken çevredeki araçlar ve evler zarar gördü. Bazı şahıslar evlerinin balkonlarından taş, sopa, tencere ile polise saldırmak istedi. Polis ekipleri sokakları kontrol altına alarak saldırıları önlemeye çalıştı. Çevik kuvvet ekipleri sokak aralarından çok sayıda sopa ve tencere topladı. Daha sonra araya aile büyüklerinin girmesinin ardından olay kontrol altına alındı. Kavga sonrasında, mahalle sakinleri bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapılmasını bir kez daha istediklerini söyledi. Her gün aileler arasında kavga olduğunu belirten mahalle sakinleri, bu bölgeye yetkililerin bir an önce çare bulmasını istedi. Bir sokağa iki aşiretin sığmadığını anlatan mahalle sakinleri, bütün bölgelerde kentsel dönüşüm yapılırken, gecekondu bölgesi Gölbaşı’nda henüz bir çalışma yapılmamasını eleştirdi.
(İHA)