BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,53
HABER /  DÜNYA

Maaşlarını alamayan çalışanlar yolu trafiğe kapattı

Alanya İlçesinde, iki aydır maaşlarını alamadıklarını ileri süren otel çalışanları, D-400 Karayolunu trafiğe kapattı. Otelde kalan 360 turis...

Abone ol

Alanya İlçesinde, iki aydır maaşlarını alamadıklarını ileri süren otel çalışanları, D-400 Karayolunu trafiğe kapattı. Otelde kalan 360 turist ise kendilerine ekmek dahi verilmediğini belirterek tur acentalarına başvurarak başka otellere yerleşti.
Alınan bilgiye göre, Alanya’ya bağlı Mahmutlar beldesinde 4 yıldızlı bir hotel çalışanları, iki aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle D-400 yolunun bir şeridine masa koyarak yolu trafiğe kısmi olarak kapattı.
Yol ortasına masa koyan ve burada sıkıntılarını dile getiren çalışanlar ile ihbar üzerine gelen jandarma ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bir süre sonra yol ortasına koydukları masayı kaldıran çalışanlar alkışlarla yaşanan olayı protesto etti. Otelde kalan 360 turist ise onlara destek verdi.

’’TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR’’
Öte yandan yöneticilerin terk ettiği otelde bulunan 360 yerli ve yabancı turist de acenteler tarafından otobüslerle alınarak farklı otellere yerleştirilmeye başlandı. Çalışanlara destek veren yerli ve yabancı turistler yaşanan olayın Türkiye’ye yakışmadığını açıkladı. Otelde kalan Bahtiyar Lata adlı tatilci Almanya’nın Münih kentinden tatile geldiğini belirterek, sık sık geldiği Türkiye tatilinde ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söyledi. İlk zamanlarda yaşanan sıkıntılardan dolayı seslerini çıkarmadıklarını dile getiren Lata, "İlk başta hoşgörüyle karşıladık. Her şey güzel gidecek diye bekledik. Vaatlerde bulundular. Memleketimizdeyiz diye alttan aldık. Alman, Rus müşterileri de kendimiz idare etmeye çalıştık. Ancak, her şey daha kötüye gitti. En basitinden bir ekmek bile misafirlerin önüne gelmedi" dedi.

’’HUKUKİ DEĞİL’’
Grup bünyesinde bulunan Manavgat ilçesine bağlı Kızılot beldesindeki bir hotelin Genel Müdürü Reyhan Kale de gazetecilere yaptığı açıklamada çalışanların en az iki aylık alacakları olduğunu söyledi. Kale, çalışanların zor durumda olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Evine köyüne gidemeyecek haldeler. Hiçbir yetkili ve işletme sahibi ortada yok. Bu insanların yol parasının, harçlığının verilmesi gerekiyor." Yapılan eylemin hukuki olmadığını da dile getiren Kale, müşterilerin de bekletilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

’’YÜKLÜ MİKTARDA PARAYI ALIP GİTTİ’’
Otel çalışanlarından Abdullah Özdemir de, Alanya’da turizme yakışmayan olayların yaşandığını belirterek, otel patronunun yüklü miktarda parayı alıp gititiğini ileri sürdü. Özdemir, patronun 3-4 aydır otele uğramadığını belirterek "Müdürlerimiz de bu işin altından kalkamadığı için gittiler. Biz de burada rezil durumdayız" dedi.
Otel çalışanlarının eylemi alkışlarla bir süre devam ederken, turistlerde otel çalışanlarına alkışlarla destek verdi. Eylem turistlerin otobüslerle otelden ayrılmalarının ardından sona erdi.
(İHA)