BIST 10.006
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.440,04
GÜNCEL

Maaşını 'evladım' dediği hayvanlara harcıyor

İstanbul'da, 'Kedilerin annesi', 'Köpekleri olan abla' veya 'Kedi dostu' gibi lakaplarla tanınan 49 yaşındaki Zuhal Urgancı, evinde ve bahçesinde yaklaşık 50 hayvan besliyor.

Aslen Kastamonulu olan 49 yaşındaki Zuhal Urgancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri Gaziosmanpaşa ve Eyüpsultan'da yaşadığını, hayvan sevgisini küçük yaşlarda öğrendiğini belirtti. Urgancı, hayvanları sevip korumanın, çocukluk yaşlarda öğretilmesi gerektiğini söyledi.

İmkanı olması durumunda daha fazla hayvanı sahiplenmek istediğini anlatan Urgancı, "Evimde ve bahçemde baktığım yaklaşık 50 hayvan bulunuyor. Mahallenin bütün gezgin kedileri de bahçeye yemek yemeye ve dinlenmeye gelirler. Birkaç ay önce bir ördeği hayata kazandırdık. Küçük bir çocuğa oyuncak diye alınan daha sonra bakılamayacağı söylenen bir ördekle başladık ve iki yavru daha aldık yanına." dedi.

Urgancı, bir canı para vererek satın almaktan hiç hoşlanmadığını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ördek yalnız kalmasın diye kalabalığın içinden iki tane bebek daha seçtik aldık. Onlar da büyüyorlar bahçede. Bunun yanı sıra evinde beslediği kuşa çeşitli nedenlerle bakamadığı için getiren de oldu. 10 yaşında bir kuştu, o çocukla da artık bir aradayız. Bakıp, ilgilendiğim hayvanların sayılarını artık karıştırıyorum, hepsi benim, hepsi bizim. Hepsini beslemeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar sağlık yardımları almaya çalışıyoruz. Veteriner arkadaşlar sağolsun o konuda çok yardımcı oluyorlar. Bunun yanı sıra çevre belediyelerden de kısırlaştırılması ve insanlar tarafından zarara uğrayan hayvanların gerekli tedavilerinin yapılması konusunda destek almaya çalışıyorum. Çevre belediyeler bu konuda çok yardımcı."

Annesinin köpeğinden yadigar kalan köpeği Kristi'nin 17 yıllık can dostu olduğunu, 2 sene önce kaybettiği için ondan bahsederken gözyaşlarına hakim olmadığını anlatan Urgancı, "17 yıllık can dostum, annemin yadigarı olan köpeğim Kristi'den bahsederken duygularıma hakim olamıyorum. O çocuk benimle beraber her şeyi yaşadı ve ben onu kaybettim. Asla acısı bitmiyor, asla özlemi dinmiyor. Ama Allah tarafından bir kuvvet veriliyor herhalde. Bir hayvanımı kaybettikten sonra iki-üç tane bebek bulunuyor, bahçeye bırakılanlar oluyor veya yardıma ihtiyacı olanlar oluyor. Gidip kurtarıyoruz ve onu sahipleniyorum. Kaybettiğim canımın acısını o şekilde atlatmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Sitene Ekle
Etiketler