BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Lütfen erkekler karışmasın

AK Partili kadın milletvekillerinin başörtülü olarak Meclis Genel Kurulu’na girmelerinden sonra söz alan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan...

Abone ol

AK Partili kadın milletvekillerinin başörtülü olarak Meclis Genel Kurulu’na girmelerinden sonra söz alan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Kadınların nasıl hareket edeceğine lütfen erkekler karışmasın. Bu konuda konuşmaya erkeklerin hakkı yok. Kadınlar olarak erkeklerden bize ilişkin eleştiri, öneri almak istemiyoruz” dedi.
Genel Kurul’da söz alarak kürsüye gelen Pervin Buldan, erkeklerin kadınların giyim ve kuşamlarına karışmasını istemediklerinin altını çizerek, “Kadınların nasıl hareket edeceğine lütfen erkekler karışmasın. Bu konuda konuşmaya erkeklerin hakkı yok. Kadınlar olarak erkeklerden bize ilişkin eleştiri, öneri almak istemiyoruz. Biz kadınlar nasıl giyineceğimizi sizlerden öğrenmek istemiyoruz. Düşünecek beynimiz, hareket edecek gücümüz olduğunu buradan ispat edebiliriz. Kadınlar tek ses, tek yürek, birlikte hareket ettiği sürece mücadelemiz daha çok büyüyecek, özgürlüklerimiz daha çok büyüyecek ve kadınlara bakış açısı değişecek” diye konuştu.
(İHA)