BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Sarıgül’den vefa ziyareti

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’ye geçmeden önce Türk siyasetinin önemli isimlerinden Erdal İnönü’nün mezarını ziyaret etti. <br...

Abone ol

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’ye geçmeden önce Türk siyasetinin önemli isimlerinden Erdal İnönü’nün mezarını ziyaret etti.
31 Ekim 2007 tarihinde Amerika’da 81 yaşında hayatını kaybeden Erdal İnönü için Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene, İnönü’nün eşi Sevinç Sohtorik, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bazı aile yakınları ve Erdal İnönü’nün çalışma arkadaşları dahil sadece 15 kişi katıldı. Geçtiğimiz yıl da anma töreninde benzer manzaralar yaşanmış, yine 15 kişi katılmıştı. Anma törenine katılanlar, Kur’an-ı Kerim okuyup, dua etti.
Sevinç Sohtorik, İnönü’nün yokluğunu gün geçtikçe daha çok hissettiklerini belirterek, “Yaşasaydı bugünkü duruma herhalde üzülürdü. Biz onun anılarını devam ettirmeye, yaşatmaya çalışıyoruz. Gerek vakıf çalışmalarıyla, gerekse eserlerine sahip çıkarak” dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, “Nezaketiyle, zarafetiyle, bilim adamlığıyla, siyaset adamlığıyla hepimiz için örnek bir isimdir. Rakiplerini eleştirirken bile o nezaketi, o zarafeti elinden bırakmaması bana da siyasi yaşamımda önemli bir örnek olmuştur. Hatta genel başkanken, ‘genel başkanlığı bırakmayın’ diye arkadaşlarımız ısrar edince İnönü diyor ki; ‘yurttaşlarım beni bilim adamı olarak daha çok sevdiler. Ben genel başkanlıkta ısrar edersem yurttaşlarımın bana sevgisi azalabilir. Genel başkanken koltuğunu bırakan tek siyasi. Ama İnönü’nün bize bırakmış olduğu fikirler henüz Türkiye’de iktidar değil. İnönü’nün fikirlerini iktidar yapmak için toplumun her kesimini kucaklayacağız” diye konuştu.
(İHA)