BIST 10.219
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.454,18
HABER /  GÜNCEL

Lüks araçtaki eroine film gibi operasyon

Narkotik polisinin İstanbul’da lüks bir aracı durdurarak yaptığı operasyonda yaklaşık 63 kilo eroin ele geçirildi.

Abone ol

 Operasyon anı ve araçta bulunan 2 kişinin gözaltına alınması sırasında yaşananlar film karelerini aratmadı. Mahkemeye sevk edilip tutuklanan 2 zanlıdan birinin eski bir milletvekilinin yakını ve aynı zamanda avukat olduğu belirtildi.

screen-shot-2012-08-10-at-2.12.52-pm.png

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, elde edilen bazı bilgiler üzerine harekete geçerek lüks bir aracı takibe aldı. Bahçelievler civarında bir süre takibi sürdüren polis, telsiz anonslarıyla kendi arasında görev dağılımı yaptı. Takipte olan polisler uyarılarak şüphelilerin gidiş istikametlerinde önlem alınması istendi. Operasyonu yöneten amirin talimatıyla harekete geçen ekipler, Sefaköy'de aracı durdurdu. 2 şüpheli gözaltına alındı.

Araçta yapılan incelemede bagaj kısmının bir bölümünün depo olarak kullanıldığı belirlendi. Depoyu açan polis paketler dolusu uyuşturucu ile karşılaştı. Araçtan 62 kilo 450 gram eroin bulundu. Ayrıca şüphelilerle birlikte 5 bin 500 euro ile 800 lira paraya da el konuldu.

Gözaltına alınan ve emniyette sorgulanan S. B ile R. B sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. S.B’nin eski bir milletvekilinin akrabası olduğu belirtildi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen iki şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.