BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

LPG'li araçlarda büyük tehlike

Sızdırmazlık raporunun bakanlık tarafından kaldırılması,rutin kaçak kontrollerini azalttı...

Abone ol

Sızdırmazlık raporunun bakanlık tarafından kaldırılması,rutin kaçak kontrollerini azalttı. Güvenliğiniz için10 bin kilometrede bir cihazın LPG bakamının yapılması şart.

LPG'li araç dönüşümünü gerçekleştiren firma yetkilisi Selat Metin LPG'li araçlarda güvenlik sorununun iyi bir montaj ve kaliteli malzeme ile aşılabileceğini söyledi.

BİLİNEN MARKALAR TERCİH EDİLMELİ

Araçlarını dönüştürmek isteyen kişilerin kaliteli bilinen markaları tercih etmelerinin önemine dikkat çeken Metin, yakıt tankının da çok önemli olduğunu vurguladı.

Selat Metin. "İki farklı sicilde yakıt tankı vardır. LPG'li araçlarda kullanılacak olan 3,5 mm kalınlığında ve Avrupa standartlarına uygun olmalıdır. Ayrıca yakıt tankı her on yılda bir değiştirilmelidir."dedi.

Aracını LPG'ye dönüştüren kişilerin çok küçük olan performans düşüklüğünü hissetmeyeceğini vurgulayan Metin, diğer yakıtları kullanan arabalardan yol tutuş, performans, araç hakimiyeti açısından hiçbir farklılığı olamayacağını anlattı.

CİDDİ BİR TEHLİKE SÖZ KONUSU

Selat Metin, "Bakanlık sürücülerden istenen sızdırmazlık raporunu kaldırdı bu da güvenlik sorununu yeniden gündeme getirdi.Ciddi bir tehlike söz konusudur, LPG'li araçların üreticiden, montajcıya denetlenmesi gerektiğine inanıyorum.Çünkü belli periyotlarla yapılan kaçak kontrolü bir çok tehlikeyi ortadan kaldırıyordu." diye konuştu.